HABERMAX.SEVGİLİ OKURLAR: Güzellik kavramı tüm coğrafyalarda yaşayan her bir insan için olumludur. Çünkü Herhangi bir olgu veya varlığın olumlu ve iyi taraflarını gösterir insanlara.
Güzellik nedir? Güzellik genel anlamda herhangi varlığın, durumun ve olayın insana hoş görünmesi halidir. Ancak buradaki ince ayrım güzellik algısının kişiden kişiye değişebilen bir durum olmasıdır. Yani bir kimseye güzel gelen bir durum, bir başka insan için güzel olmayabilir. Örneğin bizim sevdiğimiz bir şarkın başka biri için sevmediği bir şarkı olabilir. Bir başka örnekte başkasının çok güzel göründüğünü söylediği bir şehir bir başka kişiye güzel gelmeyebilir. Güzellik konusuyla ilgili olan yüzlerce örnek verilebilirim. Biz insanlara tüm örnekler güzellik kavramının göreceli olduğunu gösterir.
Sanat Disiplini: Herhangi bir duygu, düşünce, olay veya varlık anlatılırken, insanlarda hoş etkiler bırakacak şekilde bir anlatımın veya sunuşun kullanılması sanat olarak tanımlanabilir. Sanatta en önemli nokta yaratıcı olması ve insanın hoşuna gitmesidir. Sanatın, bir toplumun kalkınmışlık düzeyi üzerinde büyük bir etkisi ve önemi vardır. Gelişmiş ülkelerde sanata verilen önem büyüktür. Buna paralel olarak geri kalmış ülkelere bakıldığında, sanatın pek de önemsenmediği, sanatsal faaliyetlerin çok az olduğu görülmektedir. Mustafa Kemal Atatürk ”Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” derken, sanatın önemini vurgulamış ve her milletin sanatla mutlaka uğraşması gerektiğini ifade etmiştir.
Sanatın amacı, Sanat duyduğumuzu başkalarına ulaştırmaktır. Güzellik ise, bazı biçimlerin bize verdiği duyuştur. Bu bakımdan Sanat ve güzellik arasındaki temel fark sanatın üreten kişiye yönelik olması, güzelliğin ise, bakan kişiye bağlı olmasıdır.
Sanat ayrıyeten yaşamın her alanında yer alan bir akımdır. Örneğin, büyük gözler ve açık ten rengi bütün kültürlerde güzel bulunmuştur. Resim gibi heykel, video, çizim, fotoğraf, dans, edebiyat, müzik da birer Sanat alanıdır.