Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

3’ÜNCÜ TOKAT KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

3’ÜNCÜ TOKAT KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR
30 Eylül 2019 23:39 | Son Güncellenme: 30 Eylül 2019 23:48
506
AHA.3. Tokat Kitap Günleri etkinliği 28 Eylül-06 Ekim tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek. BU SENEKİ TEMA BOSNA HERSEK Tokat’ta üçüncüsü gerçekleştirilecek Kitap Günleri etkinliği 28 Eylül06 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Fuara 9 gün boyunca 50’yi aşkın yazar gelecek, 80’in üzerinde yayınevinin stantlarda yerine alacağı fuarda kitaplar, kitapseverlerle buluşacak. Kitap Günleri etkinliğinin bu seneki teması Bosna Hersek olacak. Bosna Hersek Büyükelçisi Bakir Sadoviç’in onur konuğu olarak katılacağı kitap günlerinde ziyaretçi sayısı 500 bin olarak hedeflendi. Hilal Yıldırım Tokat Belediyesi ev sahipliğinde Tokat Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat Kent Konseyi organizesinde 28 Eylül-06 Ekim tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek Tokat Kitap Günleri etkinliği ile ilgili Tokat Belediyesi Sosyal Tesislerinde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Erarslan, geçen yıl olduğu bu yıl da yazar buluşmalarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gereken desteği vereceklerini belirterek, fuarın hayırlı olması temennilerini iletti.

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu da önemli bir etkinlik öncesi heyecanlı olduklarını belirterek, “Bugün çok heyecanlı bir o kadar da mutlu bir çalışmanın öncesinde toplanma, bilgilendirme ve istişarede bulunma noktasında bir araya geldik. Heyecanlıyız çünkü çok faydalı ve çok önemli bir çalışmanın arifesindeyiz. Birçok çalışmalar yapılır, birçok projeler üretilir, birçok açılışlar yapılır. Hepsi değerlidir, önemlidir. Ama özellikle kitap, okuma, insanı yetiştirme ya da buna vesile olma anlamında yapılan faaliyetler, bence hepsinden daha değerlidir. Kitap günleri de bu kıymetli çalışmalardan bir tanesi. İlk yaptığımız kitap günlerinin akabinde acaba ikincisi, üçüncüsü de olacak mı merakı halkımızda uyanmıştı. Çok da yoğun bir talep olmuştu. Biz de bunun üzerine kitap günlerimizin sürdürülebilir olması gerektiğini düşündük. Kitap günlerinin gelenekselleşmesinin doğru olacağı kararına vardık. İnşallah yine faydalı bir çalışmaya imza atacağız. Tokat’ta kitabı çok daha iyi yerlere taşıyacağız inşallah. İnanıyorum ki üçüncü kitap günlerinde bir bunu başaracağız. Biliyorsunuz biz bu çalışmayı birlikte yapıyoruz. Beraberce yürütüyoruz ve birlikte başarıyoruz. Burada Tokat Belediyemiz, Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraberce çalışıyoruz. Okumak birçok yerden ele alınabilir. Bir defa bizim dinimizin ilk emri ‘Oku’dur. Milli, manevi değerlere sahip iyi nesiller yetiştirmek adına daha çok çalışma yapacağız inşallah.” diye konuştu.

80 TANE YAYINEVİ KATILACAK

Gerçekleştirilecek üçüncü kitap fuarına ilişkin bilgileri paylaşan Başkan Eroğlu, “3’üncü kitap günlerimiz ayın 28’inde cumartesi günü başlıyor. Açılımız da saat 11’de olacak. 6 Ekim’e kadar da kitap günlerimiz devam edecek. Sabahtan başlayıp akşam dokuza ona kadar yaklaşık 12 saat orası açık olacak. Tabi biz her yıl bir tema belirliyoruz. Geçen seneki temamız Azerbaycan’dı. Bu sene de Bosna Hersek temalı bir kitap günü yapıyoruz. İnşallah cumartesi günkü onur konuğumuzda Bosna Hersek Büyükelçisi Bakir Sadoviç olacak. 80 tane yayınevimiz Tokat kitap günlerinde burada bulunacak. 50 tane yazarımız burada bulunacak. 64 imza etkinliğimiz ve 30 tane de söyleşimiz olacak. 43 tane okul müdürü yazarlarımıza mihmandarlık yapacak. Bizim toplam 106 bin öğrencimiz var. Bütün bu öğrencilerimizin de kitap günlerine naklini sağlayacağız. Bu sene de inşallah 500-600 bin ziyaretçiye ulaşabiliriz diye düşünüyorum. Geçen yılki rakam 350 bindi. İnşallah bu sene daha yoğun bir katılım bekliyoruz. İnşallah her anında kitaba doyduğumuz dolu dolu bir dokuz gün geçiririz.” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.