Dolar 32,3528
Euro 34,8005
Altın 2.399,63
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Bakan Koca o el hareketini özel hastane patronlarına yapsın

Bakan Koca o el hareketini özel hastane patronlarına yapsın
11 Kasım 2023 00:11
141

HABERMAX.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakanlık bütçesi görüşülürken doktorların ülkeyi terk etmeleri ilgili yapılan eleştirilerin ardından “Bizden dolayı değil” dedikten sonra “para” işareti yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, doktorların daha fazla kazanç için yurt dışına gittiğini iddia etmesi üzerine TKP’li Sağlık Emekçileri’nin yaptığı açıklama aşağıdadır.

İyi çalışmalar dileriz

Doktorların daha fazla kazanç için yurt dışına gittiğini iddia eden Bakan’a, TKP’li Sağlık Emekçileri “Bakan Koca o el hareketini özel hastane patronlarına yapsın” başlıklı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Bakan Koca’nın yaptığı el hareketiyle sağlık hizmetine nasıl baktığını itiraf ettiğini belirten açıklamada gözünü para bürüyen özel hastane patronları, tarikatlar ve bürokratlara dikkat çekilerek el hareketinin asıl yapılması gerekenler işaret edildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Bakan Koca o el hareketini özel hastane patronlarına yapsın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı bir el hareketi ile çalışmak için yurt dışına giden sağlık emekçilerinin “sırf para için yurtdışına” gittiklerini iddia ederek eleştirmiş. Özel hastaneler sahibi bir patron olarak aslında kendisinin sağlık hizmetine nasıl baktığını itiraf etmiş.

Sağlık Bakanı o el hareketini, yoksul emekçi halkımızı özel hastanelere mahkum ederek ihya ettiği, sağlık emekçilerinin sırtından milyonlar kazanan, kendisinin de dahil olduğu özel hastane patronlarına yapsın.

Sağlık Bakanı o el hareketini, her biri aynı zamanda birer holding olan tarikatların semirmiş şeyhlerine yapsın.

Sağlık Bakanı o el hareketini, para bulmak için el kapılarında kapı kapı dilenen partisinin onursuz bürokratlarına yapsın.

Ülkemizi ve sağlığı patronların, tarikat şeyhlerinin, çok uluslu sağlık tekellerinin insafına bıraktınız, sağlık emekçileri için cehenneme çevirdiniz, genç sağlık emekçilerinin geleceğini çaldınız.

Ülkemizde yeniden yoksul halkımız ve sağlık emekçileri için kamusal istihdama dayanan, devletçi, nitelikli, ulaşılabilir bir sağlık sistemi kurduğumuzda siz de defolup gideceksiniz.

Sözümüz olsun!

 

TKP’li Sağlık Emekçileri

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.