Dolar 32,1988
Euro 34,9749
Altın 2.498,35
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Zeytin Ağaçları Sounds of Paşaköy’ün Eşsiz Melodileriyle Dans Edecek

Zeytin Ağaçları Sounds of Paşaköy’ün Eşsiz Melodileriyle Dans Edecek
17 Temmuz 2023 12:45
204

HABERMAX.Zeytin ağaçlarının gölgesinden yükselen eşsiz melodileriyle 2021 yılından bu yana klasik müzik severlere unutulmaz bir deneyim yaşatan Sounds of Paşaköy bu sene 12 Ağustos’ta E.C.A. ana sponsorluğunda gerçekleşecek. Borusan Quartet’in yer alacağı konserin katılımcıları çocukların eğitimini desteklemek için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışta bulunacak.

Mavi ve yeşilin en güzel tonlarının birleştiği Assos Paşaköy’de Ünlü Ortopedi ve Travmatoloji, El Cerrahisi ve Mikrocerrahi Doktoru Prof. Dr. Eftal Güdemez ve ilk sergisini geçtiğimiz Ocak ayında hayata geçiren Heykeltıraş Damla Güdemez çiftinin evinde klasik müzik hayranları üçüncü kez bir araya geliyor. Her yıl farklı klasik müzik gruplarının dinlendiği Sounds of Paşaköy sahnesinde bu sene eşsiz tınılarıyla Borusan Quartet yer alıyor. 2005 yılında Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kurulan topluluk, İstanbul’daki Süreyya Operası’nda sürdürdükleri düzenli sezon konserlerinin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdikleri turnelerle de dikkat çekiyor.

Ev sahibi Prof. Dr. Eftal Güdemez, “2021 yılında gerçekleşen ilk konserimizde Mozart’ın meşhur iki quartet eserini davetlilerimizle büyük bir keyif içinde dinledik. İkinci yılımızda ise Türkiye’nin en önemli viyolonsel sanatçılarından oluşan Cello Paradiso deyim yerindeyse bizlere müthiş bir müzik şöleni yaşattı” diyor. Her sene daha da büyüyen hayallerine bu sene Borusan Quartet’in eşlik edecek olmasından çok büyük bir sevinç duyan Prof. Dr. Eftal Güdemez, ekibe olan hayranlığını şu ifadelerle dile getiriyor: “Borusan Quartet, ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte yer alıyor. Pek çok bestecinin kendileri için yazdığı yapıtların ilk seslendirilişini gerçekleştirerek Türkiye’nin çağdaş müzik repertuvarına da katkıda bulunuyor. Böyle değerli bir ekibi evimizde ağırlayacak olmanın verdiği gururu yaşıyoruz. Zeytin ağaçları altında klasik müzik hayalimize ortak olacak olmaları bizi heyecanlandırıyor” ifadelerini kullanıyor.

Evlerinde gerçekleştirdikleri konserleri daha da anlamlı hale getirmek üzere yola çıkan Güdemez çifti, her sene konser davetlileriyle beraber bir projeye bağışta bulunuyor. Sosyal sorumluluğa ve çevreye karşı sorumluluk bilincinin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyleyen Heykeltıraş Damla Güdemez, “Büyük hayallerle çıktığımız bütün yollarda sosyal sorumluluk bilincini taşımak ve projelerimizi anlamlandırmak çok önemsediğimiz bir konu. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Sonsuzluk (Eternity) adlı ilk kişisel heykel sergimde de bu bilinç doğrultusunda ilerledik ve satılan eserlerin gelirlerinin bir kısmını Geleceğe Işık Tut Derneği’ne bağışladık. Sounds of Paşaköy ailesi olarak da bu bilinçle her sene bir kuruma destek oluyoruz. 2022 yılında gerçekleştirdiğimiz konserde evimize gelen misafirlerimizle TEMA Vakfı’na fidan bağışında bulunduk. Bu seneki konumuz ise eğitim. Eğitimin çocukların geleceği olduğuna inanıyor ve davetlilerimizle beraber okumak isteyen çocuklara destek olmak istiyoruz. Bu çerçevede, 12 Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz konserimizde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği aracılığıyla çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunacağız” diyor.Sounds of Paşaköy, Assos Antik Tiyatro’da binlerce kişiyi misafir etmeyi hayal ediyor

Büyük bir hayalin başlangıç noktası olan Sounds of Paşaköy, yapılan konserler ile bölgenin potansiyelinin görülmesini ve klasik müziği daha da geniş kitlelere sevdirmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda Güdemezler, Sounds of Paşaköy’ün gelecek hayallerinden şu ifadelerle bahsediyor “Binlerce yıl önce en güzel müzikler bu coğrafyada üretilmiş ve bu bölge müthiş bir özenle korunmuş. Biz yıllar sonra bir çok insanın katılabileceği ve izleyebileceği bir festivalin organizasyonuna ön ayak olarak zeytin ağaçları altından yükselen müzik ezgilerini Assos Antik Tiyatro’da katılımcılarla birlikte dinleyebilmeyi hayal ediyoruz. Her sene bir önceki senenin üzerine de katarak bu hayalimizin gerçekleşmesi için oldukça fazla çaba gösteriyoruz. Sounds of Paşaköy’ü Assos Antik Tiyatro’da bir festival haline gelme hayali bizi inanılmaz heyecanlandırıyor”.

Sounds of Paşaköy iş ve sanat dünyasından kıymetli isimlerin katılımlarıyla 12 Ağustos’ta Assos’ta Güdemez çiftinin evinde E.C.A. ana sponsorluğunda gerçekleşecek.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.