Dolar 32,5667
Euro 34,6983
Altın 2.487,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Prof. Dr. Ali Erbaş, “Vatanını, bayrağını seven gençleri yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz”

Prof. Dr. Ali Erbaş, “Vatanını, bayrağını seven gençleri yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz”
9 Haziran 2023 10:39
121

HABERMAX.Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Çankaya Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklarla bir araya geldi. Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 4-6 yaş sınıflarının açılmasından bu yana 10 yıl geçtiğini hatırlatarak, bu süre içerisinde 1 milyon civarında mezun verdiklerini söyledi. 

Bu yıl 210 bin öğrencinin eğitim aldığı 4-6 yaş Kur’an kurslarındaki eğitimi çok önemsediklerini kaydeden Başkan Erbaş, “4-6 yaş Kur’an kurslarında Rabbini, Peygamberini öğrensin, büyüklerini sevsin, büyüklerine saygı göstersin, küçüklerine sevgi göstersin, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, ezan sevgisi nedir, değerlerimizi onlara öğretelim düşüncesiyle sizler çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de emanete en güzel bir şekilde riayet ederek çocuklarımızı yetiştirmeye gayret ettik.”  şeklinde konuştu.

“Geleceğimiz aydınlık Allah’ın izniyle”

Müftülüklerin 4-6 yaş Kur’an kurslarının niteliklerini artırmak için büyük bir gayretin içinde olduklarını belirten Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Onların heyecanlarını gördüğüm zaman ben daha çok heyecanlanıyorum. Bu iş, heyecan işidir, bu iş, sevgi işidir. Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Onlar hakikaten zoru başarıyorlar. Evimizde birkaç çocuğumuz olsa onların terbiyesi için ne büyük mücadeleler veriyoruz. Ama Kur’an kursu öğreticilerimiz büyük fedakarlıklar göstererek yirmiye yakın çocuğun eğitimi ile meşgul oluyorlar. Sizler gönül rahatlığı ile çocuklarınızı götürüp Kur’an kurslarımızda onlara annelik şefkatiyle yaklaşan hoca hanımlara emanet ediyorsunuz. Onlar da annelik şefkatiyle çocuklarınıza sahip çıkıyorlar. Onlara Rabbimizi, Peygamberimizi öğreterek, Kur’an-ı Kerim’i tanıtarak, değerlerimizi öğreterek geleceğe hazırlıyorlar. Geleceğimiz aydınlık Allah’ın izniyle. Vatanını seven, bayrağını seven gençleri yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.

Annelere, babalara teşekkür ediyorum. Sizler gayret etmeseydiniz biz sınıfları dolduramazdık. Türkiye genelinde bir milyon civarında mezun veremezdik. Allah hepinizden razı olsun. Bütün müftülerimize, Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Bugünümüzün hayırlı olmasını, milletimiz, devletimiz ve vatanımız için hayırlara vesile olmasını, inşallah geleceğimizin daha güzel olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

Programa, Başkan Erbaş’ın eşi Seher Erbaş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü, Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar ile öğrencilerin aileleri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.