Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu
6 Kasım 2023 20:12
171
HABERMAX.1983 yılından bu yana düzenlenen Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri bu yıl 20 gazeteciye verildi. Akın Kamacıoğlu, Bedri Kayabal, Dilek Beyin, Erkan Yiğit, Fikret Helvacıoğlu, Güneş Uğurlu, İskender Özsoy, Kemal Önder, Leyla İsmier Özcengiz, Mehmet Komşu, Muammer Elveren, Necat Aşkın, Nedret Çatay, Nezih Akkutay, Önder Balıkçı, Reha Öz, Solmaz Serdaroğlu, Şansal Büyüka, Tevfik Dalgıç ve Yalçın Doğan ödüle değer görüldüler.
Bir yazı görseli olabilir
İSTANBUL – Türk Basınının önde gelen kalemlerinden ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki başkanlarından Şeyhül Muharririn Burhan Felek 4 Kasım 2023 Cumartesi günü saat 11.00’de mezarı başında anıldı. Anma töreninde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş ve kıdemli gazeteci, Burhan Felek’in yeğeni Okşan Atasoy konuştu.
Burhan Felek adına konulan Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri 6 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 14.00’de TGC Konferans Salonu’nda törenle sahiplerine verildi.
Sunuculuğunu TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’in yaptığı tören Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, haber peşinde koşarken ölen ve öldürülen gazetecilerin anısına saygı duruşuyla başladı.
Bir 12 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir
TURGAY OLCAYTO: BURHAN FELEK, POLİTİKADAN SPORA DEK HEMEN HER KONUDA YAZDIĞI YAZILARDA USTALIĞINI KANITLAMIŞ DEĞERLİ BİR YAZIN İNSANIYDI
Törenin açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki başkanlarından Şeyhül Muharririn Burhan Felek’i ölümünün 41. yılında saygıyla, özlemle anıyoruz dedi ve konuşmasına şöyle devam etti.
“Yazın dünyasındaki renkli kişiliğiyle Burhan Felek Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin kurumsal olarak gelişmesine de büyük katkılarda bulunmuş ve bu hizmetini 26 yıl boyunca sürdürerek insan yönetmedeki ustalığını da ortaya koymuştur. Burhan Felek adına konulan Basın Hizmet Ödülleri de önceki başkanımızın basın topluluğuna getirdiği değerli hizmetler dikkate alınarak 1983’te dönemin yönetim kurulu tarafından ihdas edildi. Bu zorlu bir ödüldür. Çünkü ödüle aday olanlar hem 70 yaşından gün almalılar ayrıca meslekte 50 yıllarını doldurmuş olmalılar. Bütün bu güçlüklere karşın durumları yönetmeliğe uyan gazeteci sayısı hemen her yıl artıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni en çok 20 kişiye dağıtılmasını öngördüğü ödüller için oluşturulan Seçici Kurul gerçekten titiz bir çalışma yapıyor. Bu yıl da Seçici Kurul 51 aday arasından 20 gazeteciyi ödüllendirirken gerçekten çok zorlandı. Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne değer görülen meslektaşlarımızı bir kez daha yürekten kutluyorum.
Bir 1 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir
Burhan Felek konusunda aranızda bilgisi yetersiz olan bir meslektaşımın bulunacağına inanmıyorum. Politikadan spora dek hemen her konuda yazdığı yazılarda ustalığını kanıtlamış değerli bir yazın insanıydı. İronik bir üslupla kaleme aldığı günlük yazıları keyifle okunurdu. Halkın nabzını tutmaktaki başarısı özellikle günlük mizah yazılarına yansır. Belki de onun yazılarının bugün bile keyifle okunur olması bu özelliğinden kaynaklanıyor. Başkanlığı döneminde Türk siyasi yaşamı her zaman olduğu gibi çalkantılıydı. Darbeler vardı. Basına yönelik baskılar vardı. Burhan Felek her şeye rağmen gemisini fırtınalı sulardan geçirmeyi bildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne hem kişisel saygınlığını hem de kurumsal saygınlığının damgasını vurarak gemiyi sakince limana yanaştırdı. 1982 yılında öldüğünde ardında üye sayısı artmış nitelikli gazetecilerden oluşan sağlam temelli bir miras bırakmıştır. Bizler ardından gelenler ona ne kadar teşekkür etsek, minnetlerimizi sunsak azdır. İnanıyorum ki Burhan Hoca’mız da yapısını yaptığı, çatısını çaktığı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin bugünüyle gurur duymaktadır. Dolayısıyla huzur içinde uyumaktadır.
Sevgili meslektaşlarım, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne değer görülen gazeteci arkadaşlarımızın bu ödüle ne denli önem verdiklerini biliyorum. Umuyorum ki, gelecek yıl da bu ödül için yaş ve hizmet durumları uygun olacak arkadaşlar seçici kurulumuzun titiz çalışmasından geçerek bu ödüle kavuşacaklar. Ödülün hazırlanmasında emeği geçen Genel Sekreterimize ve bütün personelimize en içten teşekkürlerimi sunmak isterim.”
Bir 1 kişi, hoparlör, kürsü ve yazı görseli olabilir
BU YIL 20 GAZETECİ ÖDÜL ALDI
Adnan Özyalçıner, Arif Esen, Ayşegül Dora, Esat Yılmaer, Hüseyin Irmak, Mesude Erşan, Sibel Güneş, Turgay Olcayto ve Vahap Munyar’dan oluşan Seçici Kurul bu yıl 20 gazeteciye ödül verdi. 70 yaşından gün alan ve meslekte 50 yılını tamamlayan Akın Kamacıoğlu, Bedri Kayabal, Dilek Beyin, Erkan Yiğit, Fikret Helvacıoğlu, Güneş Uğurlu, İskender Özsoy, Kemal Önder, Leyla İsmier Özcengiz, Mehmet Komşu, Muammer Elveren, Necat Aşkın, Nedret Çatay, Nezih Akkutay, Önder Balıkçı, Reha Öz, Solmaz Serdaroğlu, Şansal Büyüka, Tevfik Dalgıç ve Yalçın Doğan 2023 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne değer görüldü.
Başkanın açılış konuşmasının ardından ödüllerin verilmesine geçildi.
Törenin medya takip sponsorluğunu Dijital Basın üstlendi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.