Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

TİKAV’ın Kırsal Bölgelerdeki 7 Bin Kadına Eğitim Projesine Sürdürülebilirlik Ödülü

TİKAV’ın Kırsal Bölgelerdeki 7 Bin Kadına Eğitim Projesine Sürdürülebilirlik Ödülü
18 Ekim 2023 21:05
75

HABERMAX.Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) koordinatörlüğünde, Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ait santrallerin bulunduğu bölgelerde yaşayan kadınlara eğitimlerin verildiği “Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri”, Sürdürülebilir İş Ödülleri 2023 etkinliğinde bir ödüle daha layık görüldü. Proje, Sürdürülebilirlik İletişimi – Kadının Güçlendirilmesi kategorisinde ödül aldı.

Projenin bir ödül daha kazanmasının kendilerini gururlandırdığını ifade eden TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, “Projemizi daha da genişletmeyi ve kadınların yaşam kalitesini iyileştirmek için daha fazla fırsat yaratmayı taahhüt ediyoruz. TİKAV olarak, kadın, çocuk ve gençlerin güçlendirilmesi ve toplumun her kesimini iyileştirme misyonumuzu sürdüreceğiz” diye konuştu.

Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ait 27 enerji santrali yatırımının bulunduğu köylerde 2017 yılında bu yana gerçekleştirilen Evde Okullu Olduk, Önce Sağlık, Hijyen Sağlıktır ve Tasarruf Elimizde, Gelecek Evimizde projeleri ile şimdiye kadar 7 kadına çeşitli konularda yüz yüze eğitim verilmiş oldu. Projelerle dolaylı olarak ulaşılan kişi sayısı ise 28 bini aştı.

Akfen Holding tarafından kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) koordinatörlüğünde 2017 yılından bu yana Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin elektrik üretim santrali yatırımlarının bulunduğu Türkiye’nin 27 farklı kırsal bölgesinde gerçekleştirilen “Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri” projesi önemli bir ödülün daha sahibi oldu.

TİKAV’ın projesi, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından düzenlenen ve sosyal, ekonomik ve çevresel konularda önemli etkiler yaratan başarılı modelleri ve projeleri ödüllendiren Sürdürülebilir İş Ödülleri 2023 etkinliğinde Sürdürülebilirlik İletişimi – Kadının Güçlendirilmesi kategorisinde ödüle layık görüldü. Ödüller 17 Ekim 2023 Salı akşamı İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin yatırımlarının yer aldığı kırsal bölgelerde 2017 yılında bu yana gerçekleştirilen Evde Okullu Olduk, Önce Sağlık, Hijyen Sağlıktır ve Tasarruf Elimizde, Gelecek Evimizde projeleri ile şimdiye kadar 7 bin kadına çeşitli konularda yüz yüze eğitim verildi. Projelerle dolaylı olarak ulaşılan kişi sayısı ise 28 bini aştı.PELİN AKIN ÖZALP: KADINLARIN GÜÇLENEREK

TOPLUMLARINI DÖNÜŞTÜRMELERİNİ AMAÇLIYORUZ

Kırsal Bölge Seminerleri projesi ile kırsal bölgelerde yaşayan kadınların güçlendirilmesi ve toplumlarını olumlu bir şekilde dönüştürmeleri için eğitim ve kaynaklar sağlamayı amaçladıklarını anlatan TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, projenin bir ödüle daha layık görülmesi nedeniyle gururlu olduklarını ifade etti.

Proje kapsamında 2017 yılından bu yana çeşitli projelerle 28 bin kişiye ulaştıklarına dikkat çeken Özalp, “TİKAV’ın 25’nci kuruluş yılını kutlayacağı gelecek yıldan itibaren projemizi daha da genişletmeyi ve kadınların yaşam kalitesini iyileştirmek için daha fazla fırsat yaratmayı taahhüt ediyoruz. TİKAV olarak, kadın, çocuk ve gençlerin güçlendirilmesi ve toplumun her kesimini iyileştirme misyonumuzu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.