Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 24°C

Zile Şeyh Köyü’nde Okul ve Sağlık Ocağı Yıkım Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Zile Şeyh Köyü’nde Okul ve Sağlık Ocağı Yıkım Tehlikesiyle Karşı Karşıya
24 Haziran 2024 21:02 | Son Güncellenme: 24 Haziran 2024 21:09
326

HABERMAX. Zile, Tokat 1963 yılında inşa edilen Zile Şeyh Köyü İlköğretim Okulu’nun ve köydeki sağlık ocağının son durumu içler acısı. Köy halkı, okulun ve sağlık ocağının harap halde olduğunu belirterek, Millî Eğitim Bakanlığı ve yetkililere acil çağrıda bulundu.

Yıllardır bakım görmeyen ve köy tüzel kişiliklerine ait olan ilköğretim okulu, şu an kullanılmaz durumda. Kapı ve pencereleri kırık, lojmanları ise oturulamaz halde. Köy halkı, çocuklarının eğitim görmesi için bu okulun tekrar faaliyete geçmesi gerektiğini vurguluyor.

Aynı zamanda köyde bulunan sağlık ocağı da yıkık durumda. Sağlık hizmetlerinin aksaması, köylülerin sağlığını tehlikeye atıyor. Köy halkı, devletin bu duruma acilen müdahale etmesini ve gerekli onarımların yapılmasını talep ediyor.

Köy sakinlerinden Ali Yılmaz, “Çocuklarımızın geleceği için bu okulun onarılması gerekiyor. Sağlık ocağımız da kullanılmaz halde. Devletimizden bu duruma sahip çıkmasını bekliyoruz” diyerek serzenişte bulundu.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın ve ilgili diğer kurumların bu çağrılara nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor. Köy halkı, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini umut ediyor.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.