Dolar 32,3788
Euro 34,7745
Altın 2.431,54
BİST 9.945,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Sanayinin geleceğinde oyun kurucu olmak CC-Link IE TSN ile mümkün

Sanayinin geleceğinde oyun kurucu olmak CC-Link IE TSN ile mümkün
27 Nisan 2023 15:01
156

HABERMAX.Sanayinin gelişimiyle birlikte fabrikalardaki makineler ve sistemler arası iletişimin hızı ve niteliği giderek artarken değişen ve kişiselleşen beklentilere cevap verebilmek de aynı oranda önem kazanıyor. Bu aşamada mesafeden bağımsız veri iletişiminin belirli protokoller dahilinde yapılması ve seri üretimin standardize edilmesi için uygulanan endüstriyel haberleşme sistemleri küresel rekabet için gerekli alt yapıyı sağlıyor. Endüstriyel haberleşme alanında faaliyet gösteren Japonya merkezli CLPA (CC-Link Partner Association) ise gerek en yeni endüstriyel haberleşme protokolleri gerekse oluşturduğu güçlü ortaklık sistemiyle endüstriyel haberleşme sistemlerinin gelişmesinde global bir oyuncu olarak konumlanıyor. Endüstriyel CC-Link IE TSN ağ teknolojisini dünyanın her noktasına ulaştırmayı hedefleyen CLPA, rehberlik ettiği şirketlerle sanayinin dönüşümünde rol alıyor.

Endüstriyel haberleşmede öncülüğünü sürdüren CLPA, geliştirdiği CC-Link IE TSN ile performans, üretkenlik ve verimliliğin kilit noktasında yer alıyor. Bir önceki CC-Link IE’ye dayalı yeni nesil bir ağ olarak dikkat çeken CC-Link IE TSN, gelecekteki pazar taleplerini karşılamak için geliştirilen Zamana Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisine öncülük ediyor. Üstelik CC-Link IE TSN, veri akışının kontrollerini ve önceliklendirilmesini sağlayan TSN teknolojisinden yararlanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı olarak da dikkat çekiyor. Performans ve işlevselliği üst seviyeye taşıyan bu teknolojinin en önemli faydaları arasında şirketlere dijital dönüşüm stratejileri kapsamında veriye dayalı öngörü imkânı sunması yer alıyor.

 

CC-Link IE TSN ile şirketleri Sanayi 4.0’a hazırlıyor

 

BT sistemi ile üretim alanı arasında kesintisiz haberleşme sunan Ethernet tabanlı açık entegre network CC-Link IE TSN, ana veya yerel istasyon olarak çalışabiliyor. Gerçek zamanlı çalışma performansı sayesinde CC-Link IE TSN, fabrikalarda gerekli esnekliği sağlayarak verimliliği maksimize ediyor. Standart Ethernet desteği, çok çeşitli ağ uyumlu cihaz ve tanılama yazılımının kullanılmasına olanak tanıyarak bakımı kolay, entegre bir ağ altyapısının gerçekleştirilmesini sağlıyor. Uç cihazlar ve BT sistemleri tarafından toplanan ve analiz edilen bilgileri içeren TCP/IP haberleşmesini destekleyen Ethernet haberleşmesi, CC-Link IE TSN’nin gerçek zamanlı kontrol haberleşmesi ile aynı hatta bir arada çalışabiliyor. Bu sayede BT sistemlerine üretim yeri ve zaman bilgisini hızlı ve güvenli bir şekilde aktarabilen bu teknoloji, yapay zekâ destekli veri analizi ile tahmine dayalı kestirimci bakım ve daha fazla süreç iyileştirmesi yapabilmeyi sağlıyor. Otomotiv sektöründen yarı iletken üretim ekipmanlarına kadar kapsamlı bir faaliyet alanı bulunan bu teknoloji sayesinde şirketler, proses şeffaflığı ve üretkenliklerini daha üst düzeylere taşıma fırsatı elde ediyor.

 

CC-Link IE TSN ve daha fazlası CLPA ekosisteminde yer alıyor

 

CC-Link IE TSN teknolojisini dünyaya kazandıran CLPA, birlikte yol aldığı şirketlere Sanayi 4.0’ın ve global rekabet sınırlarının kapılarını aralıyor. Çalışmalarını Japonya merkezli olmak üzere 11 yerel ofisi üzerinden sürdüren CLPA, endüstriyel haberleşmede çığır açan CC-Link IE TSN başta olmak üzere birçok protokol ile ilgili teknolojilerin gelişimini sağlarken şirketlerin de bu teknolojilere entegre olmasına rehberlik ediyor. Üye şirketlerin gelişimini desteklemek için birçok yatırımı hayata geçiren kuruluş, sektörle ilgili tüm gelişmeleri aktarabilmek içinse konvansiyonel ve interaktif çözümler sunuyor. Çeşitli fuarlara katılma ve seminerler planlayıp organize etme yoluyla CC-Link kullanımını daha geniş bir boyuta taşımak üzere çalışmalar yapan CLPA, ilgili ürünler özelinde internet üzerinden bilgi akışı sağlıyor ve ürün seçiminden ürün geliştirmeye kadar bütünleşik destek sunuyor.

 

Sanayi 4.0’a uyumlu dünya standartlarında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketler, CC-Link IE TSN hakkında detaylı bilgi almak için https://panel.basinlistem.com/UrlRedirect.ashx?Mail=habermax.net@gmail.com&MailID=27708746&url=https%3a%2f%2feu.cc-link.org%2ftr%2fclpa%2fmembers web sitesi üzerinden CLPA Türkiye temsilciliğiyle iletişime geçebiliyor.

 

CLPA (CC-Link Partner Association) Hakkında

 

CLPA (CC-Link Partner Association), CC-Link’in kapsamlı kullanımının desteklenmesi amacıyla 2000 yılında kurulmuş bir açık ağ destekleme kuruluşudur. CLPA’nın temel teknolojisi olan CC-Link IE, otomasyon alanında dünyanın ilk ve tek açık gigabit etherneti olarak, rakipsiz bant genişliği sayesinde Sanayi 4.0 uygulamaları için ideal bir çözüm sunuyor. CLPA’nın temel faaliyet alanları arasında; CC-Link IE ve CC-Link teknik spesifikasyonlarının oluşturulması ve uyum testlerinin gerçekleştirilmesi, CC-Link kullanılan cihaz ve ekipmanlar için geliştirme desteği, cihaz seçimi için kullanıcı desteği ve CC-Link’in daha geniş kapsamlı bir şekilde benimsenmesine yönelik tanıtım çalışmaları yer alıyor. Kurulduğunda 163 kurumsal üyesi olan CLPA, 3 bin 900’ü aşkın üye şirkete ve 300’ü aşkın üreticiden 1.900’ü aşkın uyumlu ürüne sahip. Tüm dünyada ise hâlihazırda 30 milyonu aşkın cihaz CLPA teknolojisini kullanıyor. Asya’nın önde gelen açık endüstriyel otomasyon ağı teknolojisi CC-Link, Avrupa ile Kuzey ve Güney Amerika’da da giderek popülerlik kazanıyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.