Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pts 11°C
Sal 11°C
Çar 13°C
Per 14°C

İstinye Üniversitesi, 6. Akdeniz Örüntü Tanıma ve Yapay Zekâ Konferansı’na ev sahipliği yaptı

İstinye Üniversitesi, 6. Akdeniz Örüntü Tanıma ve Yapay Zekâ Konferansı’na ev sahipliği yaptı
23 Ekim 2024 16:45 | Son Güncellenme: 23 Ekim 2024 17:10
146

HABERMAX. Akdeniz Örüntü Tanıma ve Yapay Zekâ Konferansı (MedPRAI-24), İstinye Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlendi. Alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı konferansta, örüntü tanıma ve yapay zekâ alanındaki en son gelişmeler değerlendirildi.

Örüntü tanıma ve yapay zekâ alanında son trendlerin ve yeni yönelimlerin tartışıldığı 6. Akdeniz Örüntü Tanıma ve Yapay Zekâ Konferansı (MedPRAI-24), İstinye Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Hibrit formatta düzenlenen kongrenin ilk günü yüz yüz oturumlar şeklinde Vadi H Yerleşkesi’nde, ikinci günü ise çevrimiçi olarak yapıldı. Konferans, dünyanın dört bir yanından akademisyenler, araştırmacılar ve sektör profesyonellerini bir araya getirerek yapay zekâ, makine öğrenimi ve örüntü tanıma alanındaki son gelişmeleri tartışmak için önemli bir platform sundu. Türkiye’nin farklı illerinden katılımcıların yanı sıra Hindistan, Pakistan, Hollanda, Hırvatistan gibi çeşitli ülkelerden katılımcılar da etkinlikte yer aldı.

Geleceğin teknolojileri ve uygulamaları ele alındı

Yapay zekâ ve örüntü tanıma alanında uzman pek çok akademisyeni bir araya getiren 6. Akdeniz Örüntü Tanıma ve Yapay Zekâ Konferansı’nda yenilikçi çözümler ve araştırmalar paylaşıldı. Orman gözlemi ve çevre koruma konularında çalışan Prof. Faisal Shafait, etkinlikte yaptığı konuşmasında AI Forest Watch adlı sistemi tanıttı. Shafait, yapay zekâ ve uydu görüntüleri kullanarak ormansızlaşma, yasa dışı ağaç kesimi ve yangınlar gibi çevre tehditlerini gerçek zamanlı tespit eden bu sistemin, doğa koruma çalışmalarına nasıl katkı sağladığını anlattı.

Tıp alanında yapay zekanın kullanımı üzerine çalışan Prof. Dhiya Al Jumely, sunumunda yapay zekanın tıbbi görüntülerin analizi, hastalıkların erken teşhisi ve kişiye özel tedavi planlarının oluşturulmasındaki etkilerini vurguladı. Al Jumely, yapay zekanın sağlık sistemlerini daha verimli hale getirerek hastalık risklerinin öngörülmesine yardımcı olduğunu belirtti.

Yapay zekânın farklı uygulama alanları tartışıldı

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Mert Gülşen ise 3D verilerin işlenmesine yönelik yenilikçi çözümler sunan PointNet mimarisi ve adversarial saldırılara karşı geliştirdiği PCLD savunma yöntemini katılımcılarla paylaştı.

Sesli arama ve konuşma tanıma üzerine çalışan Dr. Rahil Mahdian, Query by Example Spoken Term Detection (QbE-STD) teknolojisini tanıttı. Mahdian, bu sistemin sesli arama, çağrı merkezi sistemleri ve sesli asistanlar gibi uygulamalarda nasıl kullanılabileceğini anlattı.

Ulusal ve uluslararası birçok uzmanın katılımıyla gerçekleşen konferans, yapay zekânın farklı uygulama alanlarının tartışılmasına ve konu hakkında bilgi alışverişi yapılmasına olanak sağladı.

İstinye Üniversitesi hakkında:

İstinye Üniversitesi, “Liv Hospital”, “Medical Park” ve “VM Medical Park” olmak üzere üç ayrı hastane markasını tek çatı altında buluşturan ve sağlık sektöründe 25 yılı aşan bilgi, birikim ve yatırımları olan MLP CARE Grubu’nun desteğiyle 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kuruldu. Odak noktasında yapay zekâ ve dijitalleşmenin yer aldığı üniversite, güçlü akademik kadrosuyla, eğitim ve araştırma performansıyla ve her alandaki AR-GE çalışmalarıyla çağımızın bilgisinin üretilmesine katkıda bulunuyor. Öğrencilerini bilimin gücüne güvenen, eleştirel düşünebilen, insani ve etik değerlere sahip bireyler olarak yetiştiren İstinye Üniversitesi, sadece teorik bilgiyi odağına almıyor öğrencilerini bilgilerini pratikte de kullanabilecekleri uygulama alanlarına yönlendiriyor. Bünyesinde dokuz fakülte ve iki meslek yüksekokulu yanında lisansüstü eğitim enstitüsü bulunduran üniversite; edebiyattan sanata, sağlıktan mühendisliğe kadar birçok farklı alanda yetkin bireyler yetiştiriyor. Üniversite eğitim, araştırma, yenilik ve teknoloji geliştirmede mükemmeliyeti hedefleyerek dünyanın öncü üniversitelerinden biri olmayı amaçlıyor. İstinye Üniversite’nin ana hedeflerinden bir tanesi ise yerel ve evrensel sorunlara çözümler geliştirerk toplumun gelişimine

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.