Dolar 32,2030
Euro 34,7869
Altın 2.419,52
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

İBB’NİN MEMUR ALIMI SINAVINA GİRMEYE HAK KAZANANLAR AÇIKLANDI

İBB’NİN MEMUR ALIMI SINAVINA GİRMEYE HAK KAZANANLAR AÇIKLANDI
10 Temmuz 2022 08:15 | Son Güncellenme: 10 Temmuz 2022 08:17
185

HABERMAX.İBB’nin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi 100 personel alımında sözlü sınava girmeye hak kazananlar belirlendi. Sıralamaya giren 467 aday, 18-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği sınav hükümlerine göre sözlü sınava tabi tutulacak.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB), münhal bulunan 100 adet kadro için 27 Haziran 2022 – 1 Temmuz 2022 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda ön başvuruları aldı. Sınava 10 bin 467 kişi başvurdu. Başvuranlar arasından 5 bin 320 adayın şartları taşıdığı tespit edildi.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde ve sınav ilanında belirtilen özel şartlar gereğince, 27 Haziran 2022 – 1 Temmuz 2022 tarihleri arasında elektronik ortamda başvuru yapan adaylar için, 2020 yılı KPSS puanına göre puan sıralaması (öğrenim düzeylerine göre) ilan edilen kadronun 5 katı olarak yapıldı.

Sıralamaya giren 467 aday, 18-29 Temmuz 2022 tarihleri arası mesai günlerinde sözlü sınava alınacak. Sınavlar Saraçhane’de bulunan İBB Yerleşkesinde yapılacak.

Bu kapsamda, sözlü sınava davet edilecek aday listesi (Sınava Girmeye Hak Kazanan Aday Listesi) için tıklayınız.

Sınava Girmeye Hak Kazanan Adayların Dikkat Edileceği Hususlar

* Aday, yapılacak sözlü sınav için ilanı dikkatle inceleyecektir. Adayın, sınava girebilmek için nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunludur.

Sınava girerken, üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdanınızı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartınızı veya geçerlilik süresi devam eden pasaportunuzu veya KKTC Kimlik Kartınızı yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga veya adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (T.C. kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında fotoğrafın olması zorunludur. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır. T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı, imzalı-mühürlü / barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesinin” aslı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Bunların dışında; sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

* Sınava gireceğiniz binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden en az bir gün önce mutlaka gidip görünüz.

* Kimlik kontrolleri ve diğer hazırlıkların zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden 30 dakika önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulununuz.

* Adayın sınav salonuna girişte yanında; cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurması yasaktır.

* Personel alım işleminin diğer aşamaları yapılacak sınava ve sonuçlarına bağlı olduğundan sınava katılmamaya yönelik olarak hiçbir mazeret kabul edilmeyecektir. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.