Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Yozgat’ın Çekerek ilçesi Kaymakamlığı tarafından deprem tatbikatı yapıldı

Yozgat’ın Çekerek ilçesi Kaymakamlığı tarafından deprem tatbikatı yapıldı
14 Kasım 2022 16:01 | Son Güncellenme: 14 Kasım 2022 16:20
181

HABERMAX.2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan. Çök KapanTutun Deprem Anı Tatbikatına Çekerek Kaymakamı Hayrettin Buğra Güzel, Belediye Başkan Vekili Mehmet Doğan ve İlçe Protokol Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. ÇökKapanTutun Deprem Anı Tatbikatına vatandaşların evlerinde ve bulundukları alanlardan katılım sağladı.

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında, işçileri Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde AFAD Başkanlığı koordinasyonda 81 ilde tüm okullarda eş zamanlı olarak Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı düzenlendi.

Tatbikat sırasında öğrencilerin tahliye edilmesine eşlik ederek toplanma alanına geçen Bakan Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Özer, diğer illerde gerçekleştirilen tatbikatı okulun bahçesine kurulan ekranlardan izledi.

Tatbikatın ardından konuşan iç işleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin afet bölgesi olduğunu söyledi. Son dönemlerde deprem ve diğer afetlerle karşı karşıya kalındığını belirten  Soylu, 2019 ve 2020’nin afetlere hazırlık, 2021’in ise afet eğitim yılı ilan edildiğini, bu kapsamda 56 milyon kişiye ulaşıldığını bildirdi.

Okullarda yapılan tatbikatın afet eğitimlerinin tamamlayıcısı olduğunu dile getiren Bakan Soylu, afetlerde neler yapılacağının gelecek nesillere aktarılacağını anlattı. Afet tatbikat yılı ilan edilen 2022’de 54.302 tatbikat yapılacağını ifade eden Bakan Soylu, “Bu yıl sonuna doğru büyük Türkiye tatbikatı yapacağız.” bilgisini paylaştı.

Tatbikata katılan öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Bakan Soylu, geçen yıl yaklaşık 1 milyon öğretmenin afet eğitimi aldığını dile getirdi. Türkiye Afet Müdahale Planı içerisinde de öğretmenlerin önemli görevler üstelendiğine işaret etti.

Yaklaşık 14 Milyon Öğrenci Tatbikata Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Sn. Özer de deprem tatbikatının yaklaşık 14 milyon öğrencinin ve 1 milyon öğretmenin katılımıyla ülke genelindeki tüm okullarda eş zamanlı yapıldığını belirtti. Daha sonra Bakan Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Özer, Afet Tatbikatları Protokolü’nü imzaladı. 81 ilde eş zamanlı, Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.