Dolar 32,2828
Euro 34,9612
Altın 2.449,50
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Gelecek Partisi’ne Bulunduğunuz il ve ilçedeki parti binasına giderek üye olabilirsiniz

Gelecek Partisi’ne Bulunduğunuz il ve ilçedeki parti binasına giderek üye olabilirsiniz
6 Kasım 2020 07:50
700

AHA.13 Aralık 2019 günü Türk siyasi hayatına merhaba diyen Gelecek Partisi’ne Türkiye’nin 81 ilinden yoğun ilgi var. Gelecek Partisi’ne nasıl üye olunacağı ise en çok merak edilen konuların başında geliyor. İşte Gelecek Partisi’ne nasıl üye olunabileceğinin cevabı haberimizde
Geçtiğimiz yıl Aralık ayında eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde Türk siyasi hayatına merhaba diyen Gelecek Partisi, yaklaşık 10 aylık süreçte 71 il ile 400’e yakın ilçede teşkilatlanmasını tamamladı.

1 Kasım Pazar günü Ankara’da yaptığı 1. Olağan Kongre ile birlikte Mayıs ayından itibaren yapılacak her seçime kendi kurumsal kimliğiyle girmeye hak kazanan Gelecek Partisi’ne Türkiye’nin her köşesinden yoğun bir ilgi söz konusu.

Türkiye’nin dört bir yanında hızla teşkilatlanan partiye nasıl üye olunacağı ise en çok merak edilenlerin başında geliyor.

Peki Gelecek Partisi’ne üye olmak için hangi adımlar izlenmeli?

Bulunduğunuz il ve ilçedeki parti binasına giderek

Şu ana dek 71 il, 400’e yakın ilçede kurucu il ve ilçe başkanlarını belirleyerek teşkilatlanmasını tamamlayan Gelecek Partisi, yılbaşına kadar il bazında bu rakamı 81’e, ilçe sayısını ise 900’e çıkarma hedefinde.

Bulunduğunuz il veya ilçedeki Gelecek Partisi il/ilçe başkanlığına giderek kimliğinizi teşkilat görevlisini verip, doldurduğunuz üyelik formunu imzaladıktan sonra görevliye teslim etmenizin akabinde yaklaşık 3 iş günü içinde üyeliğiniz onaylanarak sisteme girişi sağlanacaktır. Daha sonra üyeliğiniz e-devlet üzerinden de görüntülenebilecektir. Böylelikle Gelecek Partisi’ne üyelik işleminiz tamamlanmış olacaktır.

İnternet üzerinden!

İnternet üzerinden de Gelecek Partisi’ne üye olmanız mümkün. Partinin internet sitesindeki Bize Katıl butonunu tıkladığınızda açılan ekrandaki formda iletişim bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.Gelecek Partisi'ne nasıl üye olunur? 1 – image

Bu formu doldurduktan sonra başvurunuz parti sistemine düşecek, üyelik formunu doldurarak imzalamanız ve işlemlerinizi gerçekleştirmek için uygun olduğunuz bir zamanda size en yakın parti il/ilçe başkanlığına davet edileceksiniz.

Gelecek Partisi'ne nasıl üye olunur? 2 – image 1

İnternet üzerinden yaptığınız üyelik başvurusu sadece bir ön başvuru niteliği taşıyıp resmen üye olmanız için yeterli değildir. Çünkü Siyasi Partiler Kanununa göre ıslak imza vermediğiniz takdirde hiçbir partiye üyeliğiniz resmiyet kazanmamaktadır.

Gelecek Partisi’ne kimler üye olabilir?

Siyasi Partiler Kanununa göre, Onsekiz yaşını dolduran, medeni ve siyasi hakları kullanma ehliyetine sahip bulunan her Türk vatandaşı bir siyasi partiye üye olabilir.

Gelecek Partisi’ne kimler üye olamaz?

Yine Siyasi Partiler Kanunu çerçevesinde Hakimler ve savcılar, sayıştay dahil yüksek yargı organları mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri, yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, silahlı kuvvetler mensupları ile yükseköğretim öncesi öğrencileri siyasi partilere üye olamazlar.

Ayrıca, Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurullarından birinde üye olan kimse, diğer bir il veya ilçe yönetim kurulunda üye olamaz. İl ve ilçe başkanları hakkında da aynı hüküm uygulanır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.