Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orhan Gökdemir’den İstanbullulara ikinci mektup.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orhan Gökdemir’den İstanbullulara ikinci mektup.
8 Mart 2024 21:22
120

HABERMAX. Belediyeler demokrasinin değil, gericiliğin beşiği haline geldi diyen Gökdemir, müteahhitlikten başka meslek bilmiyorlar yaptıkları yağmayı bile dinselleştiriyorlar dedi. 

 

İstanbullulara “seni senden başka kimse kurtaramaz” diye seslenen Gökdemir’in  mektubun tamamı şöyle:

Sevgili İstanbullu,

Sana yalan söylüyorlar, “belediyeler demokrasinin beşiği” diyorlar. Oysa belediyeler demokrasinin değil gericiliğin beşiği. Tarikatların, gerici dernek ve vakıfların tek beslenme kaynağı belediyeler. Halktan çalmak için bir düzeneğe dönüştürdüler belediyeleri.

Sevgili İstanbullu,

Senin el koymadığın, senin yönetmediğin İstanbul senin değildir.

İktidar partisi senden çalınanlarla finanse edildi. Rahmi Koç 2001’de açıkladı bunu, bir daha sözünü etmedi, yuttu. Çünkü AKP sayesinde semirmeye devam ediyor. Yani hem çalıyorlar hem çaldırıyorlar. Senin için değil sermaye için yol yapıyorlar.

Bu talanın devam etmesi bu yalanın devam etmesine bağlı. “Aman AKP gitsin de” diyenler işte bu yalana yaslanıyor. AKP gitse de gitmese de büyük sermaye kazanmaya devam ediyor. AKP’nin adayı da karşına diktikleri aday da sermayenin adamı. Neden kaybetsin?

Yine seçeneğin iki buçuk müteahhitten ibaret şimdi. Murat Kurum’un şehre tek vaadinin “kentsel dönüşüm”, yani daha fazla inşaat olması rastlantı değil. Kim kazanırsa kazansın inşaat yapacak ve senin payına o inşaattan bir tuğla düşmeyecek.

Sevgili İstanbullu,

Yağmayı bile dinselleştirdiler. Hırsızlık israf, yağma haram. Tanrıya havale ediyorlar şehrin ve ülkenin sorunlarını. Bunlar suç oysa. Yakalarına yapışacağız ve hesap soracağız, senin olana el koyacağız, yağmaladıklarını kamulaştıracağız.

Bakın, müteahhitlikten başka meslek, sermayeden başka birikim tanımıyorlar. Çünkü tek bildikleri rant yaratmak ve inşaat yapmak. Ne diyorlarsa ne istiyorlarsa bu talan sürsün diye. Biri sarayın adamı, diğeri “majesteleri”nin. Hepsinin oyun planı istinasız seni soymak üzere. Senden çalacaklar, mecburlar.

Sevgili İstanbullu,

Unutma, senin el koymadığın, senin yönetmediğin İstanbul senin değildir. Ve seni ancak sen kurtarabilirsin bu karanlıktan, bu yoksulluktan.

İki buçuk müteahhite mecbur değilsin. Sadece bu yağmaya son vererek, halkın olanı halka vererek başka bir İstanbul yaratabiliriz. Karanlıktan kurtulup yeniden halk olabiliriz.

Hepsinden kurtulabiliriz, uzat elini…Resim

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.