HABERMAX.DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, verdiği yazılı soru önergesinde Tekirdağ’ın sahip olduğu stratejik konumu, verimli toprakları ile tarımı, yüksek turizm potansiyeli, gelişmiş sanayisi ve dolasıyla ekonomiye sağladığı büyük katkıyla sürekli gelişen bir büyükşehir olmasına rağmen istenilen düzeyde sağlık hizmeti alamadığını, altyapı yetersizlikleri olduğunu, randevu problemlerini yaşandığını ve yeterli sayıda sağlık personelinin olmadığını belirtti ve bunların giderilmesi için Bakan Koca’ya Tekirdağ’ın sağlık sorunları ile ilgili sorular sordu.
“Tekirdağ’ımızda da halkımız randevu alma ve gerekli tedaviye ulaşmada büyük sorunlar yaşamaktadır”
“Bu açıdan Tekirdağlı vatandaşlarımız, birçok temel hizmete erişimde sorunlar yaşadığı gibi sağlık hizmetlerinde de randevu alma ve gerekli tedaviye ulaşma noktasında büyük sorunlar yaşanmaktadırlar” şeklinde konuştu ve Bakan Koca’ya sorular sordu.
“Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağ’ımızda da sağlık sisteminde büyük sorun teşkil eden randevu alamama ya da çok ileri tarihlerde alma konusunun önünü almak için bir planınız var mıdır?”
“Tekirdağ Şehir Hastanesinde halkımız neden mağdur ediliyor?”
“Yerel basın ve doğrudan vatandaşlarımız, Tekirdağ Şehir Hastanemizde verilen hizmet ve hastalara karşı gösterilen hassasiyet konusunda büyük sorunlar yaşandıklarını, mağdur olduklarını, konuyu yetkililere ilettikleri halde bir çözüm bulunmadıklarını dile getirmektedirler. Söz konusu sorunlara karşı hizmet kalitesini iyileştirme hususunda bir çalışmanız var mıdır? Nasıl bir yol izlemeyi planlamaktasınız?”
“Çerkezköylünün hastane eziyetini bitirmek için bir planınız var mı?”
“Çerkezköy ilçemiz yoğun göç alan, hızlı gelişen ve büyüyen bir potansiyele sahiptir. Bu açıdan mevcut devlet hastanesi ihtiyaca cevap vermemekte ve insanımız sağlık hizmetlerine erişimde büyük sorun yaşamaktadır. Randevu sistemindeki aksaklıkların yanı sıra çok erken saatlerde halk kuyrukları görülmektedir. Bu kapsamda gerek yeni doktor ataması gerekse fiziki şartların iyileştirilmesi/geliştirilmesi konusunda bir planınız var mı?”
“Seçim masalına dönen Ergene Devlet Hastanesi’nin yapımına ne zaman başlanacak?”
“67.038 nüfusa sahip olan Ergene ilçemiz, 4 adet Organize Sanayi Bölgesi ve 1 adet Avrupa Serbest Bölgesi ile günlük nüfus popülasyonu 100 bin ila 120 bin civarında olmasına rağmen henüz bir devlet hastanesine sahip değildir. 23 Kasım 2021 tarihinde yapılan açıklamaya göre ilçemizde yapılacağı söylenen ve yeri belirlenen Ergene Devlet Hastanesi’nin yapım çalışmaları hangi aşamadadır? Gerekli fizibilite çalışmaları ve proje uygulama takvimi oluşturulmuş mudur?”
“Tüm ülkede olduğu gibi Tekirdağ’ımızda da yaşanan aile sağlık merkezlerinin sorunlarını ne zaman çözeceksiniz?”
“Sağlık sistemimizin ilk adım sağlık kuruluşları olan Aile Sağlık Merkezleri; güvenliklerinin olmaması, kira bedelinin kurum tarafından karşılanması, yeterli sağlık personeline sahip olmamaları gibi kurulan sistemin getirdiği bir dizi problemle karşı karşıya kalmaktadır. Ülke genelinde olduğu gibi Kapaklı ilçemizde de yaygın ve yoğun bir şekilde yaşanan bu problemler için bir eylem planınız var mıdır? Sistemi revize etmeyi düşünüyor musunuz?”
“1 milyon 200 bini aşkın nüfusa sahip olan ilimiz, neden bir kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesine sahip değil?”
“Nüfusunun yaklaşık dörtte birinin çocuklardan oluştuğu Tekirdağ’ımızda bir kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi bulunmamaktadır. İlimizde büyük ihtiyaç duyulan tam teşekküllü bir kadın, doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi yapmayı planlamakta mısınız?”