Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Marmaris’te Büyük Coşkuyla Kutlanan Kasım Milli Ağaçlandırma Günü

Marmaris’te Büyük Coşkuyla Kutlanan Kasım Milli Ağaçlandırma Günü
12 Kasım 2023 07:25 | Son Güncellenme: 12 Kasım 2023 07:39
155

HABERMAX.Marmaris, doğayı koruma ve yeşil alanları artırma amacıyla düzenlenen etkinliklerle bir kez daha öne çıktı. Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nü coşkuyla karşılayan Marmaris halkı, İlçe Yeşilbelde Mahallesinde gerçekleştirilen etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

Etkinliğin merkezinde, Marmaris Kaymakamı Nurullah KAYA, Cumhuriyet Başsavcısı Turgay KARABULUT, birçok daire amiri, öğrenci ve vatandaş bulunuyordu. Katılımcılar, doğanın korunması, çevrenin iyileştirilmesi ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakılması adına bir araya geldi.

100. Yıl Ormanlarına 100 Fidan: Cumhuriyetin Yeşil Mirası

Etkinlik, özellikle Cumhuriyetin 100. Yılı anısına düzenlenmişti. Katılımcılar, bu özel günde 100. Yıl Ormanlarına 100 fidan dikerek, bu yeşil mirası gelecek kuşaklara taşımanın gururunu yaşadılar. Marmaris’in doğal güzelliklerine vurgu yaparak, ağaçlandırma çalışmalarının önemini vurgulayan konuşmalar, etkinliğin atmosferini daha da anlamlı kıldı.

Toprağa Nefes, Geleceğe Umut

Fidan dikimine katılan herkes, toprağa dokunmanın ve yeni bir yaşamın temelini atmış olmanın mutluluğunu yaşadı. Yeşilbelde Mahallesi, bir gün sonra yeşile bürünen fidanlarıyla, bu anlamlı etkinliğin izlerini taşımaya başladı. Marmaris halkı, sadece bugünü değil, geleceği de yeşertmenin bir parçası olmanın haklı gururunu yaşadı.

Marmaris’in doğayla iç içe olan bu etkinliği, sadece ağaçlandırma değil, aynı zamanda bir dayanışma ve sorumluluk duygusuyla dolu bir toplumsal olay olarak nitelendirilebilir. Yeşilbelde Mahallesinde gerçekleştirilen bu etkinlik, sadece Marmaris’e değil, tüm ülkeye örnek olacak nitelikte bir çevre duyarlılığı sergiledi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.