Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

DEVA PARTİLİ AVŞAR: “Davul zurnayla açıkladığınız sosyal konut proje arazilerinde bugün hala koyunlar otluyor”

DEVA PARTİLİ AVŞAR: “Davul zurnayla açıkladığınız sosyal konut proje arazilerinde bugün hala koyunlar otluyor”
1 Aralık 2023 23:38
120

HABERMAX.DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Türkiye’de derin bir barınma krizi yaşandığını vurgulayarak, hükümete, sosyal konut üretiminde vatandaşa verilen vaatlerin hayata geçirilmesi için çağrıda bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, “Akla şöyle bir soru geliyor: İnşaatta 21 yıldır bu kadar mahir bir hükümet, memleketin dört bir yanı şantiye haline gelmişken neden sosyal konut üretiminde vatandaşa verilen vaatlerin yanından bile geçemiyor? ‘Vaatler’ derken 12. Kalkınma Planı’nın 217. sayfasında vatandaşa 2023 senesindeki sosyal konut adet hedeflerinizden ne kadar uzakta olduğunu görebilirsiniz. Davul zurnayla açıkladığınız sosyal konut proje arazilerinde bugün hala koyunlar otluyor” dedi.

‘Bizi bu duruma getiren yanlış politikalar göz göre göre reddedilerek barınma krizi çözülmez’

Türkiye’nin derin bir barınma krizi yaşadığını savunan Avşar, “Vatandaşa birçok vaatler verildi. Kulaklar tıkanarak, bizi bu duruma getiren yanlış politikalar göz göre göre reddedilerek, krizlerin göbeğinde kalan vatandaş sinema seyreder gibi seyredilerek ve birçok konuda ‘Cambaza bak’ diyerek barınma krizi çözülmez” ifadelerini kullandı.

‘İcraat lazım, eylem lazım’

Hükümeti, barınma krizinin çözümü için adım atmaya çağıran Avşar, “İcraat lazım, eylem lazım. Hükümeti bu konu özelinde eylem planlarını gerçekleştirmeye ve kamuoyuna açıklamaya davet ediyor, ‘Barınma krizini ne zaman çözeceksiniz?’ diyoruz.” diye konuştu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.