Dolar 32,3548
Euro 34,7844
Altın 2.393,17
BİST 10.265,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

ATAŞEHİR MUSTAFA KEMAL SAĞLIK OCAĞI: DEPREME DAYANIKSIZLIK VE SAĞLIKSKIZ KOŞULLAR ALTINDA TEDAVİ”

ATAŞEHİR MUSTAFA KEMAL SAĞLIK OCAĞI: DEPREME DAYANIKSIZLIK VE SAĞLIKSKIZ KOŞULLAR ALTINDA TEDAVİ”
14 Aralık 2023 20:54
724

HABERMAX.ATAŞEHİR MUSTAFA KEMAL SAĞLIK OCAĞI’nın depreme dayanıksızlığı nedeniyle taşınması, mahalle sakinleri arasında ciddi endişelere yol açmış durumda. Yeni adresi olarak belirlenen DENİZ GEZMİŞ PARKI yanındaki konteyner sağlık ocağı, vatandaşların sağlıklı bir şekilde hizmet alabilmesi için uygun olmadığı konusunda ciddi kaygılar doğuruyor.

Bu sağlık ocağının depreme dayanıksız olduğu tespit edildiği ve eski binanın içi boşaltıldığı bilgisi, mahalle sakinlerini tedirgin etmiş durumda. Ancak, yeni sağlık ocağı olarak belirlenen konteynerin şu anki koşulları, sağlık standartlarına uymayan bir durumu ortaya çıkarıyor. Mahalle halkı, bu sağlıksız koşullarda nasıl tedavi görecekleri konusunda endişelerini dile getiriyor.

Doktorların çalışma koşullarının yetersiz olduğu belirtilirken, mahalle sakinleri yeni sağlık ocağının bulunduğu alanı, adeta deprem sonrası bir durumu anımsatan sağlıksız bir ortam olarak tanımlıyor. Mahalle halkı, koca koca binaların inşa edildiği yerde, sağlık hizmetlerinin bu kadar ihmal edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ediyor.“ATAŞEHİR’DE SAĞLIKTA ACİL ÇAĞRI: DEPREME DAYANIKSIZ SAĞLIK OCAĞI VE YETERSİZ TEDAVİ KOŞULLARI”

Mahalle sakinleri, bu konuda yetkililere seslenerek Sağlık Bakanlığı’nın duruma el koymasını talep ediyor. Doktorların odalarının içler acısı durumu ve vatandaşların kış günlerinde bu koşullarda sağlık hizmeti almak zorunda bırakılmasının, kamu sağlığına yönelik büyük bir risk teşkil ettiği ifade ediliyor. Bu konuda acil önlemler alınmazsa, sağlık hizmetlerinin kalitesizliğinin ve vatandaşların yaşayacağı zorlukların artabileceği endişesi hakim. Mahalle halkı, bu durumu dile getirmek amacıyla medya ve sivil toplum kuruluşlarına da başvurarak kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışıyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.