Dolar 32,3943
Euro 34,7768
Altın 2.395,34
BİST 10.238,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Ataşehir Kent Konseyi 7/24 STK’ların Hizmetinde

Ataşehir Kent Konseyi 7/24 STK’ların Hizmetinde
15 Aralık 2018 23:47 | Son Güncellenme: 16 Aralık 2018 00:22
583

AHA. 7/24 STK ve halkın huzuru, refahı için çalışan Ataşehir Kent Konseyi Derneklerin rahat çalışmalarına olanak sağlıyor. Konuştuğumuz Başkan Turan Dolu “Amacımız burada STK ve benzeri hemşehri derneklerine, toplantı ve etkinliklerine katkı sağlamaktır. Gelsinler Erdal Eren Kültür Merkezinde toplantılarını yapsınlar bizler de elimizden geldiği kadarıyla bilgilendirme yapalım bir nevi eğitim verelim” dedi.

Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu ajansımıza konuştu. Dolu yaptığı konuşmasında şöyle dedi “İçinde bulunduğumuz tesis Erdal Eren Sivil Toplum Merkezi. Burayı Ataşehir Belediyesinin kurucu başkanı Sayın Battal İlgezdi’nin bizler için açtığı. Sivil toplum örgütlerinin daha yetenekli, daha genişletilmiş hizmet verebilmesi ve kente yarar sağlaması için sivil toplum güçlendirilmesi hedeflendi. Bize bir vizyon açtı biz de Erdal Eren Sivil Toplum Merkezini onun yaklaşımı çevresinde oluşturmaya çalıştık. Burası farklı kurumlarda çalışan sivil toplum girişimlerinin çalışma ve altyapı ihtiyaçlarını karşılıyor. Öncelikle toplantı salonlarını onların her türlü toplantılarını yapmaları için olanak sağladık. Derneklere ve STK’lara burayı iletişim adresi olarak gösterebiliyoruz aynı zamanda telefonlarına posta hizmetlerini kabul ediyoruz.

Dolu konuşmasına “Ortak projelere destek veriyoruz Ataşehir için birlikte daha geniş sivil toplum yapısı oluşturulmasına çalışıyoruz. Burası Ataşehir Belediyesine hizmet veren bir birim aynı zamanda ilçe halkının da kendini bulduğu ifade ettiği bir yer. Saz kursundan farklı alanlara kadar tüm kursları Ataşehir’deki sivil toplum kuruluşları yürütüyor. Bugüne kadar Erdal Eren Kültür Merkezinde altı dernek kongrelerini yaptı burada toplantı yapan yirmi beşin üzerinde dernek var. Yeni açılmasına rağmen talepler çoğaldı. Şu anda dokuz tane kursumuz var hiçbirinden para almıyoruz tamamı ücretsizdir”  diyerek devam etti.Dolu sözlerini “Derneklerimize bir çağrıda bulunalım: Biz hafta sonları da olmak üzere sabah 8’den akşam 23.00’e kadar buradayız. Dernekçilik nasıl yapılır konusunda eğitici bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Buraya neden Erdal Eren ismi verdiniz diye soranlara Erdal Eren iki şey ifade ediyor birincisi; haksızlıkla yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’in anısını yaşatmak ve Türkiye’deki hukuksuzluğu bizim nazarımızda göstermek. İkinci olarak da özellikle Türkiye’nin aydınlık geleceği için yaşamını ortaya koymuş birçok insanın aslında hayatı yeniden anlamlandırması hedeflendi. Yani bir damarı kesmeye çalışıyorsun o damar aslında Türkiye’nin aydınlık geleciğini ifade eden bir damar. Bu toplum merkezinde o damar yaşasın ve o hayat yeniden yeşersin istenildi. Ataşehir belediye meclisi buraya Erdal Eren isminin verilmesini bu anlamda uygun gördü. Bizler de onun gereklerini yapmaya çalışıyoruz” diyerek tamamladı.

Haber-Foto: Acarhaberajansi

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.