Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Başkentli Başkanlar Yaşar ve Yavaş Sanayicilerle Buluştu

Başkentli Başkanlar Yaşar ve Yavaş Sanayicilerle Buluştu
24 Şubat 2019 20:06
469

AHA.Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde OSTİM iş insanlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Fethi Yaşar, “Kendi İşimizi Kendimiz Yapıyoruz”

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz da katıldı.

“Esnafımıza köstek değil destek olduk”

Programda konuşma yapan Yaşar, sanayicilere esnaflıktan geldiğini söyleyerek “Sizin sorunlarınızı biliyorum” diyen Başkan Yaşar, “Ülke olarak ekonomik açıdan sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bu durumdan ilk etkilenen kesim şüphesiz ki esnaf kardeşlerimizdir. Kendim de esnaflıktan gelen bir vatandaş olarak onların yaşadığı sıkıntıları iyi biliyorum. Yenimahalle’de göreve geldiğimiz günden beri esnafımızın yanında olduk. Gerekli yasal yükümlülükleri yerine getirdikleri sürece esnafımıza köstek değil destek olduk. Çünkü biz Yenimahalle’de bir aileyiz” dedi.

Belediye olarak “Kendi işimizi kendimiz yapıyoruz” diyen Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak icraatlarımızı taşerona vererek yaptırmak yerine kendi işimizi kendi personellerimizle yapıyoruz. Böylece hem istihdam yaratıyoruz hem de işi daha ucuza yapıyoruz. Kaynaklarımızı halkımızın yararına, doğru kullanıyoruz. Almamız gereken her malzemeye önce OSTİM gibi bölgemizdeki üreticilere soruyor onlardan alıyoruz.  Ülkemiz hepimize yetecek kadar büyük ve verimli. Yeter ki kaynakları doğru stratejilerle, doğru politikalarla kullanalım. İhtiyacımız olan daha çok üretim, daha çok istihdam ve daha çok ihracat. Üretenlerin önündeki engelleri kaldıracak düzenlemeler yapılmalıdır” diye konuştu.

Birlikte üreteceğiz, birbirimizi destekleyeceğiz “

Sorunların çözümünde birlikte çalışacaklarını vurgulayan Yavaş ise “Hep beraber masaya oturup çözüm arayan, Ankara’nın 2050 yılını birlikte kararlaştıracağımız bir yönetim oluşacak. Sizlerden topladığımız vergileri kafamıza göre harcamayacağız. Mutlaka sizlerin görüşlerine başvuracağız. Özellikle iş alanlarında, sanayicilikte bizlerden ne talep edildiyse biran evvel yerine getirmeye çalışacağız. İlk yapacağım işlerden biri fuar alanını bir an önce bitirmek, belediye olarak elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Belediye olarak, istihdamı ve üretimi artıracak tarımdan turizme ve sanayiye kadar bütün alanlarda varız. Yerli üretimi teşvik edeceğiz, belediye alımlarında da yerli üretime öncelik vereceğiz. Birlikte üreteceğiz, birbirimizi destekleyeceğiz” dedi.

İkili daha sonra OSİAD Başkanı Ahmet Kurt ve ORSİAD Başkanı Nedret Yener’i ziyaret ederek bölgedeki yaşanan sorunları dinledi. Başkan Yaşar’dan çok memnun olduklarını dile getiren sanayiciler, Yavaş’tan da sanayi bölgelerine destek sözü aldı. Yavaş ve Başkan Yaşar daha sonra OSTİM esnafını gezerek çalışanlarla sohbet etti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.