HABERMAX. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), “Oynaya Oynaya” projesiyle, çocukların oyun hakkını savunuyor ve bu 23 Nisan’da öncelikle depremden etkilenen çocukları eğitici oyunlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Projeye yapılan bağışlarla, depremden etkilenen çocuklar, AÇEV uzmanlarının geliştirdiği ‘Duygu Ormanı’ isimli kutu oyunuyla buluşuyor. “Oyun paylaşınca güzel” diyen AÇEV, daha fazla çocuğa ulaşabilmek için kurumları ve bireyleri desteğe çağırıyor.
AÇEV, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin de bir parçası olan oyun oynama hakkını savunuyor ve oyunun, çocuğun zihinsel, sosyal duygusal, fiziksel ve dil gelişimini desteklediğinin altını çiziyor. Çocuklar için kendini ifade etme aracı olan oyunların, çocukların yaratıcılıklarını, hayal güçlerini, iletişim kurma, problem çözme ve takım çalışması becerilerini de geliştirebileceğini vurguluyor.
Kuruluşundan bu yana, erken yaşlardaki çocuklar ve onların ebeveynlerine yönelik bilimsel temelli eğitim programları uygulayan AÇEV’in uzmanları tarafından geliştirilen ‘Duygu Ormanı’ oyunu, çocukların duyguları öğrenmelerini ve yaratıcı düşünmelerini teşvik ediyor.
“Oyun paylaşınca güzel” diyen AÇEV, başta depremden etkilenenler olmak üzere daha fazla çocuğu oyunlarla buluşturabilmek için kurumları ve bireyleri desteğe çağırıyor. Katkıda bulunmak isteyen herkes, acev.org adresinden bağış yaparak çocuklara ‘Duygu Ormanı’ kutu oyununu hediye edebiliyor. AÇEV, çocukların oyun hakkını savunmak ve çocukları oyunlarla buluşturmak üzere tasarladığı web sayfasında, oyunun çocukların çok yönlü gelişimi üzerindeki etkilerine, çocuklarla birlikte yapılabilecek etkinliklere ve oyun içeriklerine de yer veriyor.
Editöre Not:
AÇEV hakkında:
AÇEV 30 yıldır, erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için çalışıyor. Ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklar, anne babalar ve genç kadınlar için bilimsel temelli eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyor. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde özellikle vurgu yapılan, erken çocukluk döneminde nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve yaşam boyu öğrenme konularına tüm faaliyetlerinin odağında yer veriyor.