Dolar 32,3972
Euro 34,6347
Altın 2.393,47
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

AÇEV, 23 Nisan’da depremden etkilenen çocukları oyunlarla buluşturuyor

AÇEV, 23 Nisan’da depremden etkilenen çocukları oyunlarla buluşturuyor
17 Nisan 2024 21:21
72

HABERMAX. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), “Oynaya Oynaya” projesiyle, çocukların oyun hakkını savunuyor ve bu 23 Nisan’da öncelikle depremden etkilenen çocukları eğitici oyunlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Projeye yapılan bağışlarla, depremden etkilenen çocuklar, AÇEV uzmanlarının geliştirdiği ‘Duygu Ormanı’ isimli kutu oyunuyla buluşuyor. “Oyun paylaşınca güzel” diyen AÇEV, daha fazla çocuğa ulaşabilmek için kurumları ve bireyleri desteğe çağırıyor.

HER çocuğun sağlıklı, mutlu, güvende ve öğreniyor olması için tam 30 yıldır çalışan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), çocukların oyun hakkını savunmak ve çocukları oyunlarla buluşturmak üzere anlamlı bir projeye imza atıyor. “Oynaya Oynaya” projesi kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, öncelikle deprem bölgesinde yaşayan çocukları, AÇEV uzmanları tarafından geliştirilen ‘Duygu Ormanı’ isimli eğitici kutu oyunuyla buluşturuyor.

AÇEV, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin de bir parçası olan oyun oynama hakkını savunuyor ve oyunun, çocuğun zihinsel, sosyal duygusal, fiziksel ve dil gelişimini desteklediğinin altını çiziyor. Çocuklar için kendini ifade etme aracı olan oyunların, çocukların yaratıcılıklarını, hayal güçlerini, iletişim kurma, problem çözme ve takım çalışması becerilerini de geliştirebileceğini vurguluyor.

Kuruluşundan bu yana, erken yaşlardaki çocuklar ve onların ebeveynlerine yönelik bilimsel temelli eğitim programları uygulayan AÇEV’in uzmanları tarafından geliştirilen ‘Duygu Ormanı’ oyunu, çocukların duyguları öğrenmelerini ve yaratıcı düşünmelerini teşvik ediyor.

“Oyun paylaşınca güzel” diyen AÇEV, başta depremden etkilenenler olmak üzere daha fazla çocuğu oyunlarla buluşturabilmek için kurumları ve bireyleri desteğe çağırıyor. Katkıda bulunmak isteyen herkes, acev.org adresinden bağış yaparak çocuklara ‘Duygu Ormanı’ kutu oyununu hediye edebiliyor. AÇEV, çocukların oyun hakkını savunmak ve çocukları oyunlarla buluşturmak üzere tasarladığı web sayfasında, oyunun çocukların çok yönlü gelişimi üzerindeki etkilerine, çocuklarla birlikte yapılabilecek etkinliklere ve oyun içeriklerine de yer veriyor.

Editöre Not:

AÇEV hakkında:

AÇEV 30 yıldır, erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için çalışıyor. Ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklar, anne babalar ve genç kadınlar için bilimsel temelli eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyor. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde özellikle vurgu yapılan, erken çocukluk döneminde nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve yaşam boyu öğrenme konularına tüm faaliyetlerinin odağında yer veriyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.