Oluşan komisyon tarafından planlanan ikinci toplantıya katılan kurum temsilcileri; dünyada, ülkede ve ilimizde yükselme eğilimi gösteren vakalar ve yeni tespit edilen delta ve delta+ varyantlarının görülmesi üzerine toplumun genel sağlığı da gözetilerek planlamalara devam edilmesi ve temmuz ayının son haftası öncesi oluşacak tabloya göre değerlendirme yapılması uygun görülmüştü.
İçinde bulunduğumuz haftada; gerek ülkede, gerekse de ilimizde covid-19 hastalığının artış gösterdiği çeşitli kurumlar tarafından verilerle ortaya konulmuştur. Öte yandan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikamızın Dersim şubesi tarafından yapılan ve bilimsel verilerle desteklenen açıklamada delta ve delta plus varyantlarının ilimizde de görüldüğü ifade edilmiştir.
Komisyon tarafından yapılan değerlendirme ve kamuoyundan gelen öneriler ile açıklamalar neticesinde mutasyonlu virüs vakalarının en çok görüldüğü iller sıralamasında ilimizin ön sıralarda olması, oluşacak geniş kalabalıkların genel halk sağlığını tehdit eder boyuta ulaşma ihtimali gözetilerek yeni bir değerlendirme yapılmış ve 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali daha coşkulu ve amacına uygun olarak yapılmak üzere bir sonraki yıla ertelenmiştir.
Gelinen aşamada kapitalist yönetim biçiminin bir sonucu olarak sağlık alanına yeterli önemin verilmediği ortadadır. Bu süreçte sömürünün en azgın biçimleri uygulamaya devam edilmiş ve egemenler tarafından zamanında ve yeterince önlemler alınmamıştır. İktidar sahipleri tarafından yapılan kongre ve mitingler, genel halkın ve emekçilerin sağlığını umursamayan bir yönetim anlayışının somut göstergeleri olmuştur. Uzun süredir ilimizde devam eden ve OHAL yasaklarını andıran uygulamalar neticesinde adına pandemi yasakları denilen kararlar sürekli hale getirilmiştir.
Kurumlarımız ve halkımızın duyarlılığı sonucu hastalık belirli bir seviyede tutulmuş ancak ülkede belli kesimlere serbest olan konser-panel-söyleşi-miting-tiyatro ve sinema gösterimleri izne bağlı hale getirilerek keyfi uygulamalara zemin hazırlanmıştır.
Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Dersimlilerin; doğasına, tarihine, kültürüne, inancına, diline sahip çıkma çabasıdır. Biz; tüm emeği ve katkısı olan kurumlar olarak halkımızla birlikte 20 yıla yaklaşan sürede kesintisiz olarak sürdürdüğümüz festivalin ruhuna uygun olarak doğamıza, nehirlerimize, vadilerimize, ormanlarımıza ve dağlarımıza dönük her türden yağma ve talana karşı birlikte omuz omuza duracağız. Bu çerçevede doğamızı koruyacak ve kültürümüzü yaşatacak çalışmalara devam edeceğiz.”
MUNZUR KÜLTÜR VE DOĞA FESTİVALİ TERTİP KOMİTESİ