Dolar 32,2710
Euro 34,7741
Altın 2.410,25
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

YILIN EĞİTİM PROJESİ ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ ‘PALETMONTESSORİAKADEMİSİ.COM’ OLDU

YILIN EĞİTİM PROJESİ ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ ‘PALETMONTESSORİAKADEMİSİ.COM’ OLDU
19 Ekim 2023 17:59
85

HABERMAX.Artı Eğitim Dergisi’nin bu yıl onuncusunu düzenlediği Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri’nde, ‘Yılın Eğitim Projesi’ kategorisinin sahibi, ‘paletmontessoriakademisi.com’ oldu.


Artı Eğitim Dergisi ve eğitimtercihi.com web sitesi tarafından 10. kez düzenlenen “Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri”, eğitim dünyasından değerli isimlerin katılımlarıyla gerçekleşti. 18 kategoride ödüllerin verildiği törende, ‘Yılın Eğitim Projesi Ödülü’, eğitimde kalite ve erişilebilirlik konularında öncü bir rol üstlenen ‘paletmontessoriakademisi.com’un oldu. Bu ödül ile birlikte platform; öğrencilere benzersiz bir öğrenme deneyimi sunma çabalarını ve eğitimdeki kalite ve erişilebilirlik konularındaki liderliğini kutlamış oldu.
Törende konuşma yapan YETEV Okulları Genel Müdürü Hayati Oktay, YETEV bünyesinde 2011 yılından bu yana Montessori eğitim sistemiyle hizmet veren Palet Okulları’nın Türkiye’de Montessori eğitiminin öncüsü konumunda olduğuna dikkat çekti. Oktay; “Şu anda 4 kampüsümüz var; Başakşehir, Çamlıca, Yeşilvadi ve Türkiye’de bir ilk olan Türk Müziği İlkokulu. Uluslararası bir program olarak Montessori eğitimi Palet Okulları’nda hem okul öncesinde hem de ilkokulda tam anlamıyla uygulanıyor. Tabii bu eğitimin en önemli tarafı eğitim materyali ve de eğitimci olması sebebiyle, özellikle eğitimcinin eğitim alması ve bunu kullanıyor olması oldukça önemli. Biz de öğretmene yatırım anlamında öğretmenlerimizin eğitimine büyük önem veriyoruz. Yurtdışındaki programlara dahil ediyoruz.” dedi.

Montessori eğitimini Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitimcilere açmak üzere bir platform oluşturduklarını söyleyen Oktay, “Hem yabancı dilde hem Türkçe olarak, yurtdışındaki öğretmenler de bu platforma ulaşma ve eğitimini alma imkanına sahipler. Eğitim sonunda alacakları sertifika ise hem üniversite onaylı hem de uluslararası geçerliliği olan bir sertifika olarak öğretmenlerimizin eline geçmiş olacak.” diye konuştu.

Montessori metodu; İtalya’nın ilk kadın tıp doktoru, pedagog ve antropoloji profesörü Dr. Maria Montessori’nin çocuklar üzerinde yaptığı bilimsel gözlemlere dayanarak geliştirdiği eğitim teorileri ile felsefe ve psikolojiyi bileştirerek oluşturduğu bir eğitim metodu olarak öne çıkıyor. Pek çok ülkede, okul öncesi kurumlar başta olmak üzere liseye kadar tüm eğitim seviyelerinde uygulanan bu eğitim sistemi sonucunda çocuklarda düzenleme, sınıflandırma ve yorumlama ihtiyacı, bağımsızlık ihtiyacı, gerçeklik üzerinde ve gerçeklik içinde kişisel hareket etme dürtüsü, toplumsal ilişkilere duyulan ihtiyaç, hayal gücü ile gerçekliği deneyimleme gibi farklı yetkinliklerin geliştiği gözlemleniyor.

Platformun Özellikleri:

• Kullanıcı Dostu Tasarım: Platform, kolayca kullanılabilir bir tasarıma sahiptir ve öğrenmeyi kolaylaştırır.

• Uzman Eğitmenler: Alanında uzman eğitmenler tarafından sunulan ders videolarına erişim imkânı sunar.

• Kaliteli İçerikler: Montessori eğitim felsefesinin farklı alanlarında yüksek kaliteli eğitim videoları bulunmaktadır.

• Profesyonel Üretim: Videolar, profesyonel bir çekim ekibi tarafından çekilmiş ve senaryolaştırılarak montajlanmıştır.

• Canlı Dersler: Eğitmenler, herhangi bir konu hakkında canlı dersler düzenleyebilir ve öğrencilerle etkileşimde bulunabilirler.

• Kişiselleştirilmiş Hesaplar: Her öğrenciye özel hesaplar sunar, böylece öğrenciler kendi öğrenme yolculuklarını yönetebilirler.

• Kurs Değerlendirmeleri ve İncelemeleri: Kursları puanlayabilir ve incelemeler yazabilirler.

• Soru Sorma İmkânı: Her ders videosunun altında eğitmene soru sorulabilecek bir alan bulunur.

• Üniversite Onaylı Sertifikalar: Hibrit eğitim programı ile üniversite onaylı sertifika fırsatı sunar.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.