Dolar 32,2760
Euro 35,0255
Altın 2.474,72
BİST 10.541,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Yenisi yapılacak diye yıkılıp ortada bırakılan okullarda binlerce öğrenci mağdur

Yenisi yapılacak diye yıkılıp ortada bırakılan okullarda binlerce öğrenci mağdur
23 Eylül 2021 15:33 | Son Güncellenme: 23 Eylül 2021 17:19
263

AHA.Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yıkılan okulların yerine yenileri yapılmadığı gibi, 18 aydır boş duran bazı okullardaki öğrencilerin tadilat gerekçesiyle başka okullara gönderilmesine tepki gösterdi. Karaca, pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiği dönemde ve ardından tatil aylarında okul tadilatlarının neden yapılmadığını sorduğu yazılı açıklamasında, başka okullara gönderilen öğrencilerin mağdur edildiğinin de altını çizdi.


Karaca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

“AKP İKTİDARI, MİLLİ EĞİTİMİ DE YÖNETEMEDİ”

“Bursa’da hiçbir proje yürümüyor. Ne hastane yapılıyor ne de okul. Yenisi yapılacak diye 2017’den buyana 37 okul yıkıldı ama yerine hiçbir şey yapılmadı. Şimdi üstelik pandemi döneminde, sınıfların az mevcutlu olması gerekirken, yine okullar boşaltılıyor, öğrenciler başka okullara taşınıyor, mevcudu ikiye katlanan okullarda binlerce öğrenci mağdur. Son olarak Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi boşaltıldı, öğrencileri ikili öğretime döndürülen Şehit Sinan Acar Ortaokulu’na nakledildi. İlçelerimizden de tadilata alınan ve öğrencileri nakledilen okul haberleri geliyor. AKP iktidarı eğitimde de sınıfta kalmıştır. Hiçbir şeyi yönetemedikleri gibi, Milli Eğitim’i de yönetemiyorlar.”“UYARDIK, ARADAN BİR YIL GEÇTİ, HİÇBİR ADIM YOK”

“Geçtiğimiz aylarda Devrim Şehidi Kubilay’ın mezun olduğu Çelebi Mehmet Lisesi başta olmak üzere, Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi ve Merinos İlkokulu ve Yeşilova Mahallesi’nde İlkokulu arazisindeydik… Uyardık, bu okulları yeniden yapın dedik. Depreme dayanıksız okulların yıkılmasına, yerine yenisi yapılmak kaydıyla karşı değiliz. AKP’nin bir yalanı daha burada ortaya çıkıyor. Yıkılan okulların yeri bomboş duruyor. Uyarılarımız dikkate alınmadı… Sonuç ortada.”“BOŞ KALAN OKULLARDAKİ DERSLİKLERDEN YARARLANMAK GEREK”

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın tek önceliği, hiçbir talep olmadığı halde, ancak dayatmalarla öğrenci bulunabilen İmam Hatip ortaokul veya lisesi açmak. Bursa’da diğer okullardaki öğrenciler üstelik bu pandemi koşullarında 40-45 kişilik sınıflarda eğitim almak zorunda bırakılırken, imam hatip okullarında kontenjanın yarısının bile dolmadığını görüyoruz. Makul ve mantıklı olan çözüm şudur. Mevcudu az olan imam hatip okullarının mevcutlarının bir okulda birleştirilmesi, boşalan binaların ise halen 40-45 sınıf mevcuduyla eğitim-öğretim yapılmakta olan okullara tahsisi doğru bir yaklaşım olacaktır. Çünkü Covid-19 salgını çerçevesinde güvenlik önlemi olarak seyreltilmiş sınıflarda eğitim öngörülüyor. Bunun için de daha fazla derslik gerekiyor. Oysa yıkılan okulların yerine yenisi yapılmadığından, derslik sayısında artış değil, azalma, dolayısıyla da sınıf mevcutlarında kalabalıklaşma söz konusu. Çocuklar bu kalabalık sınıf ortamında pandemiye karşı nasıl korunacak? Yıkılan 37 okulun yerine yenilerinin derhal yapılması da başka bir zorunluluktur.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.