HABERMAX. Disiplinlerarası üretim ve buluşmalara alan açmaya devam eden Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, başlattığı yeni projesinde bütüncül bakış açısıyla sürdürülebilirliğin tüm boyutlarını kitaplar aracılığıyla aktarıyor. Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘Bir Dünya Okumak’ Söyleşileri projesi kapsamında ezber bozan yazarlar sürdürülebilirliğe farklı perspektiften bakıyor.
Bilginin gücüne, yazının kalıcılığına ve kitap kokusunun zamansızlığına inanarak oluşturulan ve içinde tasarım-sanat-sürdürülebilir mimari ağırlıklı özel bir koleksiyondan oluşan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin kütüphanesindeki kitaplardan ilhamla hayata geçirilen ‘Bir Dünya Okumak’ projesi kapsamında alanında yetkin ve dünyayı farklı gözlerle yorumlayan anlatıcılarla bir dizi söyleşi düzenleniyor.
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları odağında güncel konuları farklı disiplinlerden kişilerle derinlemesine irdeleyen ‘Bir Dünya Okumak’ Söyleşileri, kitaplar aracılığıyla sürdürülebilirliğe farklı pencerelerden bakıyor.
Serinin son söyleşine konuk olan yazar Dr. Ferhat Jak İçöz, tüketim ilişkilerinin ruhsal sağlığımızı nasıl etkilediğini örneklerle anlatıyor. On yılı aşkın süredir psikoterapi alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıkan İçöz, aynı zamanda bu bilgi birikimiyle harmanladığı ‘Kendin Olmanın Dayanılmaz Hafifliği’ adlı kitabın da yazarı.
Kitabından da birçok anektoda yer veren Dr. Ferhat Jak İçöz, günümüz düzeninde hayatlarımızı daha dolu dolu ve doygun yaşamak için elimizden gelen tek şeyin kendimizi tanımak olduğunu vurguluyor. Sürdürülebilir bir ruhsal sağlık için kendimizi ve tüketim alışkanlıklarımızı sorgulamanın önemini vurgulayan Jak, ihtiyaç fazlası her tüketimin içimizde yaratacağı boşluklara da değiniyor.