Dolar 32,2400
Euro 34,6634
Altın 2.399,65
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Türkiye’de ender bulunan Alman yapımı araç, tarihi Zile Kalesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye’de ender bulunan Alman yapımı araç, tarihi Zile Kalesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.
23 Temmuz 2023 23:33 | Son Güncellenme: 23 Temmuz 2023 23:38
162

HABERMAX.Zile Belediyesi turizm projeleri kapsamında Tarihi Zile Kalesi’nde yapımı tamamlanarak faaliyete alınan “Veni Vidi Vici Zile Kent Müzesi” vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. İlçe halkı ve dışardan gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği müzede, sanat tarihi uzmanı ve müze sorumlusu olarak görev yapan Kurtuluş Uygun, ziyaretçilere rehberlik yaparak müze hakkında gerekli bilgileri veriyor. 9 günlük bayram tatilinde ziyaretçi rekoru kıran müze 18 bin 630 ziyaretçi aldı.

66 yıllık itfaiye aracı ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye’de ender bulunan Alman yapımı araç, tarihi Zile Kalesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Zile Belediyesi itfaiyesi bünyesinde 66 yıldır hizmet veren Ford marka araç, Almanya’da 1957 yılında üretildi. Zile Kalesi’nde ziyaretçilerin görmeleri için yerleştirilen araç, 6 silindirli 5 bin motoruyla aradan yıllar geçmesine rağmen orijinal özelliklerini korumaya devam ediyor. Motorunun ürettiği sıcaklıkla taşıdığı suyun kış şartlarında donmasını önleyen özel bir sisteme sahip olan itfaiye aracı, seyyar aydınlatma sistemi ile 8 ile 10 bar basınç güçlü pompasıyla dikkat çekiyor.9 günde 18 bin 630 ziyaretçi.

Müzede ziyaretçileri bilgilendirmek üzere bir sanat tarihi uzmanı görevlendirdiklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Ziyarete gelen vatandaşlarımıza bilgilendirme yapıyoruz. Müzemize ve rekreasyon çalışması yapılan kalemize yoğun bir ilgi var. Gelen vatandaşlarımızı müzemizde bulunan bölümler hakkında bilgilendirme yaparak buradan bilgi sahibi olarak ayrılmalarını sağlıyoruz. Geçmişi geleceğe taşıyan müzemizin ve kalemizin Zile’ye artı bir değer kattığını belirtmek isterim” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.