Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Türkiye Komünist Partisi (TKP) bir süre önce başlattığı “Tarikatların Ensesindeyiz” çalışması kapsamında laikliğe karşı işlenen suçlara yer verdiği dosyalar yayımlıyor.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) bir süre önce başlattığı “Tarikatların Ensesindeyiz” çalışması kapsamında laikliğe karşı işlenen suçlara yer verdiği dosyalar yayımlıyor.
22 Ocak 2024 21:22
164

HABERMAX.Komünist Partisi (TKP) bir süre önce başlattığı “Tarikatların Ensesindeyiz” çalışması kapsamında laikliğe karşı işlenen suçlara yer verdiği dosyalar yayımlıyor

“Yaşamımızın her alanını piyasacı ve gerici hamleleriyle kuşatanlar, dur durak bilmeden suç işlemeye devam ediyorlar. Sadece geçtiğimiz hafta içinde laikliğe karşı işledikleri suçların listesi, nasıl bir karanlıkla karşı karşıya olduğumuzu kanıtı.” denilen açıkalamada bu hafta işlenen suçlar şöyle sıralandı:

1. AKP’li Üsküdar Belediyesi, Mimar Sinan’ın 1583 yılında inşa ettiği tarihi Darülkurra binasını cami koruma derneğine tahsis etmek için yetki aldı.

Ayrıca Meclise sunulan teklifte, belediyenin Çengelköy Mahallesi’ndeki 2 bin 700 metrekarelik arsasının Kur’an kursu yapılmak üzere İlçe Müftülüğü’ne tahsis edilmesi talep edildi.

2. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun İsmailağa Cemaati ile bağlantılı İlkseç Vakfı’nı ziyaret ettiği ortaya çıktı. İlkseç Vakfı başkanı Ali Ulvi Uzunlar, daha önce yaptığı konuşmalarda kadınların erkek emrettiğinde itaat etmesi gerektiğini ve namuslu kadının çarşaf giyen kadın olduğunu söylemişti.

3. ÇEDES Projesi ile her gün laikliğe karşı suç işlenmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul, Bursa, Aydın, Tekirdağ, Kocaeli, Şanlıurfa gibi pek kentte öğrenciler camilere götürüldü, imamlar okullara gelerek konferans verdi!

4. İzmir’in Karaburun ilçesindeki Karaburun Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Salman Köyü imamı derslere girip çocuklara Kur’an dağıttı.

5. Ensar Vakfı, Genç İHH, Hayrat Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Peygamber Sevdalıları, Siyer Vakfı ve TÜGVA’dan oluşan gerici kuruluşlar “Hadis Halkaları” adıyla platform kurdu. Platformun etkinlikleri için seçtiği mekanlar arasında okullar, kampüsler ve fabrikalar var.

6. Devlet arazileri bir yandan özelleştiriliyor diğer yandan Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilen alanların sayısı artıyor. İstanbul Heybeliada Sanataryomu’nun Diyanet’e devrinin iptal edilmesinin ardından bu kez sanatoryumun yanında yer alan plaj arazisinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildiği ortaya çıktı. Diyanet’in bu alandaki faaliyet konusu, hangi amaçla kullanacağı ise henüz bilinmiyor.

7. AKP’li belediyelerin 2012’den bu yana İlim Yayma Cemiyeti’nin yurtlarının tadilat ve onarım işlerine toplam 33 milyon 625 bin 570 lira harcadığı ortaya çıktı.

Bu karanlığa boyun eğmeyeceğiz.

Laikliğe karşı işlenen suçları açıklayacak ve her birinin takipçisi olacağız.

Güzel ülkemizi karanlığa boğmaya çalışanların yakasına yapışacağız.

Tarikatların Ensesindeyiz!

Laikliğe karşı işlenen suçları ihbar etmek için tarikatlarinensesindeyiz@tkp.org.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.