Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Toros Tarım, 6 kez üst üste ihracat şampiyonu oldu

Toros Tarım, 6 kez üst üste ihracat şampiyonu oldu
25 Haziran 2023 05:17
88

HABERMAX.İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlenen “İKMİB İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde Gübre İhracatı Şampiyonu yine Toros Tarım oldu. Altıncı kez arka arkaya bu ödülü almaya hak kazanan Toros Tarım, 2022 yılında 13 ülkeye yaptığı satışla 267 bin tonluk ihracat gerçekleştirdi.

Kurulu gübre üretim kapasitesi, yıllık üretim miktarı ve payı itibarıyla Türkiye’de gübre sektörünün en büyük kuruluşu olan Toros Tarım, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlenen “İKMİB İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde bir kez daha Gübre İhracatı Şampiyonu oldu. Gerçekleştirdiği ihracatla kimyasal gübrede 6. kez şampiyonluğu elde eden Toros Tarım, 2022 yılında yaklaşık 267 bin ton yurt dışı satışa imza attı. Geçen yıl Romanya dahil toplam 13 ülkeye ihracat yapan şirket, 2017 yılından bu yana elde ettiği şampiyonluk serisine devam etti.

9 binden fazla üyesi ile ülkemizin önde gelen İhracatçı Birliklerinden biri olan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin kendi kategorilerinde liderliği üstlenen üyelerinin başarılarını taçlandırmak amacıyla düzenlediği ödül töreni, geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. 2017’den beri Gübre İhracatı kategorisinde birinci olan Toros Tarım, düzenlenen törende, bir kez daha şampiyonluk ödülünü alan isim oldu. Türkiye’de gübre sektörünün en büyük oyuncusu olan şirketlerinin ülke ekonomisine sağladığı katkıyla 6. kez ihracat şampiyonluğunu üstlenmesinden gurur duyduklarını belirten Toros Tarım Genel Müdürü ve Tekfen Holding Tarımsal Sanayi Grubu Başkan Yardımcısı Ahmet Eren, “Mineral gübreler, suda eriyebilen özel gübreler ve organik/organomineral gübre konularında faaliyet gösteren şirketimiz, üretim ve pazar payı olarak ülkemizin en büyük kuruluşu olarak çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin her noktasına ulaşan geniş bayilik ve yetkili satıcı ağıyla gübre sektöründeki liderliğimizi korurken, yurt dışına yaptığımız satışlarla da ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz” dedi.

Hedef, ihracatı güçlendirerek bölgesel oyuncu olmak

Toros Tarım’ın 2022 yılında toplam 1 milyon 618 bin ton satış gerçekleştirdiğini hatırlatan Eren, “2017-2022 yılları arasında Türkiye’nin en büyük mineral gübre ihracatçısı olma başarısı gösteren Toros Tarım, 2021 yılında gübrenin yurt dışına satılmasına yönelik olarak getirilen kısıtlamalar nedeniyle 2022 yılında 267 bin ton ihracat gerçekleştirdi. Uygulanan ihracat kısıtlamaları sonucunda toplam ihracat tonajımız bir önceki yıla göre azalış göstermiş olmasına rağmen bu alandaki liderliğimizi korumayı sürdürüyoruz. Toplam 13 ülkeye ihracat yapan şirketimiz, gübre ihracatındaki yasakların kalkmasıyla Toros markasıyla coğrafi yayılımını ve ihracatını güçlendirerek bölgesel bir oyuncu olmayı ve global ayak izini büyütmeyi hedefliyor” diye konuştu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.