Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Kadıköy Halk Dayanışması, İstanbul Kadıköy Göztepe Mahallesi’nde seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.

Kadıköy Halk Dayanışması, İstanbul Kadıköy Göztepe Mahallesi’nde seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.
18 Şubat 2024 17:18
125

HABERMAX. Mahallelinin coşkulu karşılamasıyla başlayan açılışta, SMF sözcüsü Barış Kaya söz aldı:  “Ülkemizde 1389 belediye var. Ovacık ve Dersim’de komünist belediyecilik deneyimine şahit olduk. Sosyalist belediyeciliği hayata geçirmek için bugün Kadıköy’e talibiz! ” dedi. 

Ülkemiz karanlık bir dönemden geçiyor. Kadıköy tüm bu karanlığın dışında kalan bir yer değil!

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam sonrasında söz aldı ve  “Ülkemiz karanlık bir dönemden geçiyor. Yoksulluk her geçen gün artıyor, emekçilerin sırtına binen yük, gençlerin önündeki belirsizlik günbegün  artıyor. Kadıköy tüm bu karanlığın dışında kalan bir yer değil. Gericiliği , yağmayı, talanı, paranın saltanatını yıkmak için Ovacık ve Dersim’de olduğu gibi komünist belediyeciliğin örneklerini arttırmaya devam edeceğiz.  Kadıköy’ü ranta kapatacağız.

Doğanın talan edilmediği, barınmanın hak olduğu, kadınların dayanıştığı, insanca bir yaşamın var olduğu bir belediyecilik istiyoruz. Kadıköy’de komünist belediyeciliğin örneğini kurmaya adayız bugun. Bu iddiayı büyütmek için buradayız. Kol kola, omuz omuza birlikte yapacağız bunu” dedi.

İnam’ın ardından  TKP Kadıköy Belediyesi Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu,   konuşmasına “2014’te yola çıktığımızda halkın yönetime katılımının mümkün olduğunu görmüş olduk” sözleriyle başladı.

“Hayatımıza zulmedenlere karşı kardeşçe ve ayrıştırmadan bütün canlıların yaşam hakkını savunan bir yönetim anlayışı geliştireceğiz”

Maçoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Bu kenti uzaktan zengin olarak görenlere sözümüz net. Bu kentte 180 bin işçi çalışıyor. Bu  kenti yönetmeye biz talibiz, kararlıyız ve kazanacağız.

Sosyalist belediyeciliği hayata geçirmek için bugün Kadıköy’e talibiz!

Belediyelerde sürdürülen güzel çalışmaları devam ettirip eksikleri gidereceğiz. Yaratacağımız burs ve barınma imkanıyla öğrencilerin eğitimlerini sürdürmesini sağlayacağız. Evde bakım hizmetini geliştireceğiz. Yirmi bir mahallenin temizlik sorununun farkındayız. Bunu çözeceğiz. Bütün mahallelere eşit hizmet sağlayacağız. Meskenlerimizin ömrü ya tamamlandı ya tamamlanmak üzere. Bu sistem yaşamın her alanına müdahale ediyor. Yönettigimiz bütün ilçelerde hayvanların mama ve kisirlastirma ihtiyaçlarını karşıladık. Hayatımıza zulmedenlere karşı kardeşçe ve ayrıştırmadan bütün canlıların yaşam hakkını savunan bir yönetim anlayışı geliştireceğiz.

Yüksek kiralar yüzünden bu kentte yaşam maliyeti şuan yetmiş bin TL civarı. Hep birlikte yönetmekten başka çaremiz yok. Yoksa bu talanci anlayış devam edecek. Kendi yaşam alanlarımızı yönetmenin bunun kurtuluşu olduğunu biliyoruz. Kadıköy bu ülkeye model olabilir.

Bu kentteki trafiğin önüne geçmenin yolu sağlık, eğitim, kreş her anlamda kendine yeten mahalleler kurmaktır. Bir araya gelmekten başka çaremiz yok.  Bugün burada olduğunuz ve bundan sonra da Kadıköyü birlikte yöneteceğimiz için herkese teşekkür ediyorum.

Kazanacağız!

Mutlaka kazanacağız!

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.