Dolar 32,3654
Euro 34,7356
Altın 2.393,62
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Tokat’ın sesi kesildi Murat Akkaya yaşamını yitirdi: Yorgunum Dağlar

Tokat’ın sesi kesildi Murat Akkaya yaşamını yitirdi: Yorgunum Dağlar
6 Mayıs 2021 14:29 | Son Güncellenme: 7 Mayıs 2021 00:21
433

AHA.Koronavürüs can almaya devam ediyor geçtiğimiz günlerde oğlunu covit-19 salgını nedeniyle kaybeden Tokat yöresinin ses sanatçısı Murat Akkaya bir hafta arayla kendisi bugün yaşamını yitirdi.

Tokat yöresinin sevilen ses sanatçısı Murat Akkaya Bir hafta önce oğlunu kaybetmişti.,ancak bugün kendisi Koronavirüsten yaşamını yitirdi. Covit-19 Dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor geçtiğimiz bir hafta önce  gencecik oğlunu toprağa veren Tokat’ın sevilen ses sanatçısı Murat Akkaya bugün kendisi hakka yürüdü Akkaya’nın ani ölümü herkesi yasa boğdu.

Bizde habermax.net  ailesi olarak imtiyaz sahibi Cansu Acar adına merhum Murat Akkaya’nın ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz ruhu şad mekanı cennet olsun. 

Tokat’ın sesi Murat Akkaya kimdir?
07.06.1961 yılında Tokatın Reşadiye ilçesinin Beşdere köyün de dünyaya geldim. İlk okulu köyümde bitirdikten sonra yatılı okulu kazandım ama imkansızlıkdan dolayı okuyamadım.Sazın hayatıma girmesin de köyümüzde saz yapan ve aynı zamanda aşıklık yapan ustam Elvan Akyürek’den bir bağlama alarak saz hayatıma başladım. O zaman’lar amcamın oğlu İlyas Akkaya yeni saz çalmasını öğrenmiş, bana da öğretmeye başlamıştı. Tabi çevre köylerimiz de birçok saz çalan dostlar vardı ve onarda desteklerini esirgemediler. Saz çalmayı öğrendikten sonra köyümüzün toplantılarında ve bayramlarda çalmaya başladım.
1978’de İstanbul’a geldim ve ilk olarak Şemsi Yasduman’ın saz dükkanın da o zamanlar istanbul radyosu sazcılarından biri olana Kenan Şavklı’dan usül dersleri aldım. İstanbul radyosuna mahalli sanatçı olarak 5 türkü okudum ve denetimlerden geçtikten sonra trt radyosunda yayınlanmaya başladı. Aynı zamanda düğün salonların da çalmaya başladım. İlerliyen aylardan sonra o zamalar tanınmış sanatçı ve köylümüz olan Mihrican Bahar ve Bahar Kasetçilikler tanıştım.
Bu sayede Bahar kasetçiliğe 1980 yılın’da Gülyarim olan ilk kasetimi çıkardım.
Bu albümü elden satarak pazarlamaya sundum. Bu albümden sonra Harika kasetçilik adın da bir firma beni beğenmiş ve benimle çalışmak istemişlerdi.
Bu anlaşmadan sonra Harika kasetçilik adı altın da 6 albüm yaptım. Bu albümlerden sonra kendi firmam olan Akkaya Kasetçiliği kurdum ve “Akkuşun Gürgenleri”,”Turnalar” ve “Türkülerimiz-Değişlerimiz” adlı albümlerimi firmamdan çıkardım. İnsan yaşamaya başladığı sürece yaşamını dolu dolu geçmektedir.Bir söz vardır; Her başarılı erkeğin arkasında bir eş vardır. Bu sanatın içinde ilk kasetimden sonra eşim Dürdane Akkaya ile tanıştım ve 1983 yılında hayatımız birleştirdik bu güne gelmem de bana çok destek vermiştir. Eşimle birlikte 6 albüm oluşturduk aynı zamanda düğünlerde ve konserlerde beraber sahne almaya başladık. Bu evlilikten bir oğlum, bir de kızım vardır.
Siz Canlar
Murat Akkaya’yı sizler yüreğinizle gönüllerinizle ve programlarınızla yücelttiniz ve bugünlere taşıdınız. Bu sevgi yükünün ağırlığını her zaman hissederek aile yapımla,gönül kapımla ve edep erkanımla dün olduğu gibi bu gün de aynı çizgimle devam edeceğim.
murat akkaya, gençliği, kilci, tokat havaları, reşadiye
Ekin ektim çöllere de
Biçtirmedim ellere
On beşimde yar sevdim de
Ondan düştüm dillere

Hopla da sevdiğim hopla da
Ekini sıkça topla
Kesme de kekül altına da
Beni de bile sakla

Ekine firaz derler de
Güzele beyaz derler
Yarenden ayrılana da
Yana yana gez derler

Hopla da sevdiğim hopla da
Ekini sıkça topla
Kesme de kekül altına da
Beni de bile sakla

Parmağındaki yüzükler
Nedense oynamıyor
Yar senden gayrısına da
Hiç canım gaynamıyor

Hopla da sevdiğim hopla da
Ekini sıkça topla
Kesme de kekül altına da
Beni de bile sakla

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.