Dolar 32,5188
Euro 34,9103
Altın 2.432,68
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 19°C

TOKAT TURHAL’DAN 14 KİŞİLİK YARDIM EKİBİ ADIYAMAN’A HAREKET ETTİ

TOKAT TURHAL’DAN 14 KİŞİLİK YARDIM EKİBİ ADIYAMAN’A HAREKET ETTİ
7 Şubat 2023 19:35 | Son Güncellenme: 7 Şubat 2023 19:38
172

HABERMAX. Bugün sabaha karşı meydana gelen Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,4 büyüklüğünde ki depremden etkilenen bölgeye AFAD tarafından doğal afet eğitimi almış Turhal Belediyesi görevlileri yola çıktı.

Turhal Belediyesinin çeşitli birimlerinde personeller, AFAD tarafından yapılan acil toplanma uyarısın ardından Turhal Belediyesi önünde toplanarak yola çıktı.

Destek ekibinin sorumlusu Turhal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Bilge Güler; ‘’AFAT bünyesinde oluşturulan, meydana gelebilecek herhangi bir afet durumunda afet zedelerin her türlü beslenme, barınma ve her türlü ihtiyaçlarını gidermek amacıyla AFAD bünyesinde oluşturulan yerel destek ekibinin sorumlusuyum. Turhal Belediyemiz tarından oluşturulan 14 kişilik ekibimizle birlikte sabaha karşı meydana gelen depremden etkilenen Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine görevimiz bize tebliğ edildi. Arkadaşlarımızla birlikte bize Adıyaman Gölbaşına hareket etmek için toplandık. Şu anda yola çıkıyoruz.’’dedi.

Turhal’dan hareket eden ekip, Tokat AFAD Merkezinde gerekli hazırlıklarını yapıp deprem bölgesine hareket edecek.

Ayrıca Turhal Kaymakamlığı ve Turhal Belediyesi birlikteliyle oluşturulan koordinasyon merkezi kararıyla isteyenlerini Turhal Devlet Hastanesi yanında bulunan Mehmet Uzun Spor Salonunda bölgeye gönderilmek üzere kullanılmamış. Battaniye, uyku seti, çocuk bezi, su, kışlık kıyafet ve bot gibi destek malzemeleri kabul edilecek. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 275 13 75 numarasını arayarak evlerine gelecek olan ekiplere de yardım malzemelerini verebilecekler.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.