Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’dan Anayasa Mahkemesi üyeliğine yapılan atamaya tepki

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’dan Anayasa Mahkemesi üyeliğine yapılan atamaya tepki
18 Temmuz 2024 12:54
104

HABERMAX. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Anayasa Mahkemesi üyeliğine Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda Anayasa Mahkemesi üyeliğine Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı atandı. Yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 146 ve 147. maddeleri ile 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun’un 6, 7 ve 10. maddeleri uyarınca Doç. Dr. Metin Kıratlı seçilmiştir.”

Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan konuya ilişkin X hesabından bir paylaşım yaptı. Tarikatlar arası güç savaşına vurgu yapan Okuyan “Ülkede A’dan Z’ye tüm kamu kurumlarında tarikatlar arası yer değiştirme, rant ve güç kavgası sürüyor!” dedi, paylaşım ise şöyle:

“Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nda uzun yıllardır birlikte çalıştığı isimlerden birini, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’yı Anayasa Mahkemesi üyesi olarak atadı. Mesele sadece Erdoğan’ın yakın çalıştığı bir ismi ülkenin en yüksek yargı organında göreve getirmesinden ibaret değil. Atama kararından saatler önce basına yansıyan bir haberde, Hakyol cemaati üyesi Kıratlı’nın görevden alınıp AYM’ye gönderileceği belirtilmişti. Erdoğan’ın uzun yıllardır birlikte çalıştığı Hakyolcu ismin yerine göreve getireceği ismin ise Menzil tarikatı mensubu olduğu söyleniyor. Ülkede A’dan Z’ye tüm kamu kurumlarında tarikatlar arası yer değiştirme, rant ve güç kavgası sürüyor!

Öte yandan, AYM gibi kritik bir yargı kurumun üyeliğine getirilen Metin Kıratlı’yı en son hangi olaydan hatırlıyoruz? Kıratlı, bundan sadece 5 gün önce AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Serkan Korkutata ile birlikte Bodrum’da iki kişilik yemeğe 168 bin lira hesap ödediği iddiasıyla gündeme gelmiş, haber Kıratlı’nın talebiyle aynı gün erişime engellenmişti. Emekli maaşının 12.500 lira olduğu, açlık sınırının 20 bin liraya dayandığı, yoksulluk sınırının 60 bin lirayı aştığı ülkemizde birer holding haline gelen tarikatların mensupları hem para hem makama doymuyor.”

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.