Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

BAŞKAN OKTAY’DAN ÇÖZÜM ÜRETİRKEN BORÇ KAPATAN BELEDİYECİLİK OLDUK

BAŞKAN OKTAY’DAN ÇÖZÜM ÜRETİRKEN BORÇ KAPATAN BELEDİYECİLİK OLDUK
25 Temmuz 2019 17:41 | Son Güncellenme: 25 Temmuz 2019 17:45
545

AHA.24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gazetecileri ağırlayan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yaklaşık 4 aylık görev süresini de değerlendirdi. Belediyenin proje ve uygulamalarını hayata geçirirken tasarruf ve öz kaynak üretimini temel aldıklarını belirten Oktay, 1 Nisan tarihinde 14 milyon 600 bin lira olan belediye borcunu 4 buçuk milyon liraya indirdiklerini söyledi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, basında sansürün kaldırılışının kutlandığı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda gazetecilerle bir araya geldi. Medya emekçilerinin bayramını kutlayan Başkan Oktay, yaklaşık 4 aylık sürede yaptığı çalışmaları ve projelerini anlattı. “Göreve başladığımız günden beri çalışmalarımızı ciddi bir istek ve arzu ile yerine getirmeye devam ediyoruz” diyen Oktay, 1 Nisan itibari ile 14 milyon 600 bin lira olan borcu 23 Temmuz’da 4 milyon 490 bin liraya indirerek belediyeyi borç yükünden kurtardıklarını açıkladı.Satış değil doğru kullanım

Borcu ödemek için herhangi bir mülk satışı gerçekleştirmediklerini söyleyen Oktay, “Biz sadece belediyemizin hali hazırdaki gelir kaynaklarını doğru kullandık. Bu borcun ödenmesinde su sporlarında yapılan ihalelerinde etkisi var. Her ne kadar buraların bizim tarafımızdan peşkeş çekildiği ifade edilse de bir önceki yılki uygulamayla karşılaştırdığımızda toplamdaki 12 su parkurunun geliri 400 bin civarındayken bizim yaptığımız ihale sonucunda bu rakam 4 milyon 800 bin liraya çıktı. Bu nasıl peşkeştir? Neticede gerek kamuya gerekse hazineye ve belediyemize çok ciddi bir gelir sağladık. Devamında emlak vergilerimiz, kiralarımız sayesinde bu borcu bu noktaya indirdik” ifadesini kullandı.
Şezlonglara üst sınır: 10 TL

Marmaris, İçmeler, Turunç ve Bozburun’da bulunan halk plajlarının düzenlenip buralara şemsiye takılarak halkın hizmetine sunduklarını söyleyen Belediye Başkanı Oktay, “Plajlarımızla ilgili çeşitli şikayetler alıyorduk. Şezlonglarda çok farklı fiyat uygulamaları söz konusuydu. Aldığımız meclis kararı ile bunun maksimum 10 TL olmasını sağladık. Kararın uygulanması ve plajlarımızda herhangi bir sorun yaşanmaması için de sürekli denetim yapıyoruz” diye konuştu.

Fen işlerine ağırlık verildi

Altyapı ve yol konusunda da önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Oktay, “Özellikle kırsal mahallelerimizde çalışmalarımıza ağırlık verdik. Ancak ilçenin tamamında yolların bakım, onarım işlemleri sürüyor. Şehir merkezimizde başta Beldibi ve Bağlıiçi bölgelerimiz olmak üzere ivedilikle altyapı ve yol çalışmaları yapıyoruz. İnşallah 1–1,5 ay gibi bir sürede bu yollarımızın bakımını bitirmiş olacağız” dedi. Seçim döneminde açıkladığı projelerle ilgili de bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yeni hizmet binası, yeni kültür sanat merkezi ve yer altı otoparkları ile ilgili yoğun planlama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Haber Video: https://www.youtube.com/watch?v=FQPkSlHauac

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.