Dolar 32,3241
Euro 34,8370
Altın 2.389,49
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

ȘİRVAN YÜCEL YAZDI: ŞİDDET VE BENCİLLİK

ȘİRVAN YÜCEL YAZDI: ŞİDDET VE BENCİLLİK
25 Haziran 2020 22:36 | Son Güncellenme: 25 Haziran 2020 22:37
448

AHA.Şiddet ve bencillik birbirlerini besler mi? Herkesde var olan bencillik bizi nasıl olumsuz etkiliyor. Bu çok önemli soruların cevabını Dünya Değişim Akademisi’ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk, çok bilgilendirici ve hayatımızı değiştirecek bilgiler edindik.

”Bencilik herhangi bir düzeyde ve biçimde var olmaya devam ettiği sürece, şiddet de varlığını sürdürecektir. Bencilliğin kaba ve ince tezahürleri vardır. Fark etmez. Çok ince bencillik dinamikleri bile şiddet olgusunu tetiklemektedir.
Bencillik çok iyi maskelense dahi bu maskenin altında şiddetin çirkin yüzü saklanmaktadır. Çünkü bencillik tatmin olmayınca şiddet yükselmeye başlar. Bunu görmek için bencil bir insana istediğini verme – derhal kızıp saldırganlaşmaya ve istediğini almak için şiddet uygulamaya başlayacak.

Yalnızca şiddete dayalı dilden anlayan insanlar var. Onlar uyguladıkları şiddete nefsi müdaffa diyor. Savaşan her grup uyguladığı şiddetin nefsi müdafaa olduğunu savunuyor. Demek ki herkes şiddetin kötü bir şey olduğunu biliyor! Peki, neden savaşıyor?
Bencillikten – kölesi olduğu bencil isteklerden! Asırlardır şiddet dolu insanlar ”savaş”denilen çok korkunç ve çirkin oyunu devam ettirmektedirler.Günümüzün sözüm ona eğitimli ve kültürlü insanlarının, hâlen şiddetin en vahşi türlerinde pamağı var.
Demek ki şiddete son vermek için eğitimli ve kültürlü olmak yeterli değildir, bilge olmak gerekir. Yalnızca bilge insan herkesin içindeki saldırganlık ve şiddetin ne olduğunu bilir. Onlardan kurtulmanın tek yolu değişim ve dönüşümdür.
Asırlardır ”Şiddet uygulama”diyenler, şiddetten bir türlü tamamen özgürleşemediler çünkü ”Şiddet uygulama” demek ”Şiddet oradadır” demektir ve eğer şiddet oradaysa, o bir gün mutlaka uygulanacaktır.”
Dünya Değişim Akademisi Uzmanı
Şirvan Yücel

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.