Dolar 34,5208
Euro 36,1539
Altın 2.981,29
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Yağmurlu
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 9°C
Sal 12°C

TGC Basın Müzesi’ne Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfcıoğlu Lisesi’nden ziyaret

TGC Basın Müzesi’ne Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfcıoğlu Lisesi’nden ziyaret
23 Şubat 2022 08:35 | Son Güncellenme: 23 Şubat 2022 08:37
377

HABERMAX.İstanbul- Türk basının hafızası olan TGC Basın Müzesi salgın tedbirleri kapsamında düzenli olarak öğrenciler tarafından ziyaret ediliyor. Müze son olarak Alaattin- Nilüfer Kadayıfcıoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı.

Lisenin Halkla İlişkiler Bölümü 11. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri Esengül Harput, Tuğçe Temeltaş Saygı, Seda Ardıç Çiller 22 Şubat 2022 Salı günü Basın Müzesi’ni ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencileri Basın Müzesi Müdürü Saadet Altay ile Müdür Yardımcısı Nedim Kavuk karşıladı. Öğrencilere Basın Müzesi’nin tarihçesi ile müzede bulunan baskı makineleri hakkında bilgi verildi.

TGC BASIN MÜZESİ’NİN FAALİYETLERİ
Bünyesinde bulundurduğu eserlerle “Türk basın tarihinin hafızası” olarak nitelendirilen TGC Basın Müzesi, sadece vefat eden gazetecilerin değil, hayatta olan gazetecilerin de eserlerini, hobilerini, kişisel eşyalarını sergiliyor. Şu anda 76 gazetecinin yağlı boya portresi Müze’de sergileniyor. Hem basın teknolojisi hem de bu teknoloji ile üretilen gazeteler ve kitaplarla basın tarihimize ışık tutan Müzede 35 bine yakın kitap bulunuyor. Her yıl 5 bin araştırmacının yararlandığı Basın Müzesi’nin hizmet verdiği bina, 1865 yılında dönemin Maarif Nazırı Safvet Paşa tarafından İtalyan Mimar G. Fosetti’ye Neo Klasik tarzda yaptırıldı. Maarif-i Umumiye Nezareti (Milli Eğitim Bakanlığı) ve İstanbul Darülfünunu hizmetlerinin verildiği bina II. Abdülhamit döneminde Sansür Heyeti tarafından kullanıldı. 1908 yılında Şehremaneti’ne (İstanbul Belediyesi) devredildi. Tarihi bina, Nezih Demirkent’in başkanlığındaki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ile İstanbul Belediye Başkanı Abdullah Tırtıl arasında yapılan anlaşmayla 1983 yılında Cemiyet’e tahsis edildi. 1984 -1988 yılları arasında restore edilen bina 9 Mayıs 1988 tarihinde hizmete açıldı.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.