Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

TÜRSAB’DAN İMAMOĞLU’NA TEBRİK ZİYARETİ

TÜRSAB’DAN İMAMOĞLU’NA TEBRİK ZİYARETİ
29 Temmuz 2019 15:05
482

AHA.TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu. Turizm sektörünü önemsediklerini vurgulayan İmamoğlu, bu amaçla “İstanbul Turizm Platformu”nu kuracaklarını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya’yı Saraçhane’deki makam odasında kabul etti. Tebrik ziyaretinde, eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü emekli vali yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ile şehir plancısı Özcan Biçer de hazır bulundu.İBB’nin bugüne kadar turizm ile yakından ilgilenmediğini ve sektöre gerekli desteği vermediğini belirten İmamoğlu, Biz, turizm sektörünün modern kentlerde ne kadar önemli bir işlevi olduğunu, doğru ele alındığında kente ve topluma refah getirebilecek bir potansiyele sahip olduğunu, diğer yandan doğru yönetilmesi durumunda kentte ve ekonomide yıkıcı etkileri olabileceğini de biliyoruz. Bu nedenlerle turizme gereken önemi gösterecek ve sektörün önünü açmak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz” dedi. ”PLATFORM DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜ YEŞERTECEK”

İstanbul’da turizm sektörünü kalkındırmak için çeşitli çalışmalar yapacaklarını vurgulayan İmamoğlu, ”İstanbul’un uluslararası turizm ekonomisinden en verimli dilimi alması, insanlarımıza yeni istihdam alanları açmak, yurt dışından ülkemize döviz girişini artırmak , kentte yapılacak yatırımlara ek kaynak yaratabilmek, sektörün sorunlarını birlikte çözmek ve potansiyellerimizi birlikte geliştirebilmek için, İstanbul Turizm Platformu’nu kuruyoruz. Bu platform, demokrasi kültürünün bu ülkede tekrar yeşermesine sebep olacak ilk tohumların biridir. Turizmle ilgisi olan tüm kamu ve özel kurum ve kişilerinin temsil edileceği bu platform turizmle ilgili tüm konuların kentteki adresi haline gelecektir” şeklinde konuştu.

”İSTANBUL SAHİPSİZ DEĞİLDİR!”
İstanbul’un sahipsiz olmadığını belirten İmamoğlu, platformun amacını, ”İBB’nin sektördeki aktörlerinin birbirleri ile işbirliği yapabilecekleri, turizmin vizyonunu birlikte geliştirebilecekleri, turizmin gelişmesi için kurumlarla birlikte proje geliştirebilecekleri, yeni fikirlere açık demokratik bir bir ortamı sağlanmasıdır. Katılımcı bakış açımızla sağlıklı, gerçek bir sorun-potansiyel havuzuna kısa sürede ulaşacağız. Gerçek sorunlara gerçekçi çözümler ürettiğimiz noktada, İstanbul turizminin çok iyi sonuçlar vereceğinden eminiz. Bu amaçla platform, turizm vizyonunu tarif edecek, biz de turizmin dengeli ve verimli kalkınması için üstümüze düşen eylemleri yerine getireceğiz. Bunu yaparken yöneten değil, hizmet eden ve kolaylaştıran bir bakış açısıyla çalışacağız. Bu çalışmaların sonunda öncelikle turizm sektörünün acil ihtiyaçlarına çözüm bulacak, sonrasında orta ve uzun vadeli planlama yaparak dengeli bir şekilde diğer tüm ihtiyaçların giderilmesine yönelik olarak çalışacağız” sözleriyle dile getirdi.

PLATFORM, İMAMOĞLU’NUN VAATLERİ ARASINDA BULUNUYORDU

İmamoğlu, platformun koordinatörlüğünü, eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü emekli vali yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı’nın yapacağını ifade ederek, “Kendisine, şehir plancısı Özcan Biçer yardımcı olacak” dedi. İmamoğlu, toplantıda hazır bulunan Taşbaşı ve Biçer ile Bağlıkaya’yı tanıştırdı. İstanbul Turizm Platformu, İmamoğlu’nun seçim öncesi vaatleri arasında bulunuyordu

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.