Dolar 32,2580
Euro 34,8255
Altın 2.425,18
BİST 10.103,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Şehitlerin gölgesinde Büyükşehirlerin yetkilerini tırpanladılar

Şehitlerin gölgesinde Büyükşehirlerin yetkilerini tırpanladılar
1 Mart 2020 13:02 | Son Güncellenme: 1 Mart 2020 13:03
513

AHA.Türkiye şehitlerini konuşurken,Cumhurbaşkanlığı’ndan CHP’li belediyelere bir yetki tırpanı daha Emekli Mülkiye Başmüfettişi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın danışmanı Mahmut Esen, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla belediyelerin yetkileri bir bir ellerinden alınıyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirleri yöneten CHP, bu durumu “yetki tırpanlama” olarak yorumlarken bunlara bir yenisi daha eklendi.
Emekli Mülkiye Başmüfettişi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın danışmanı Mahmut Esen, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına dikkat çekti.
Yapılan yönetmelik değişikliğiyle belediyelerin kamu kurumları personelini geçici olarak görevlendirme olanakları kısıtlanmış oldu.

Mahmut Esen’in açıklamaları şöyle:

“1-375 sayılı KHK Ek Madde 25 göre Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan, “ Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” bugünkü R.G. yayımlanmıştır.
03.05.2019 günlü R.G. yayınlanmış olan esas Yönetmelikte bazı değişiklikler yapılmıştır.
Bu bağlamda yükseköğretim kurumları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları Yönetmelik kapsamı dışına çıkarılmıştır.
Ancak KHK Ek Madde 25 sinde yalnızca, hâkim ve savcılar ile bu meslekten sayılanlar kapsam dışında tutulmuştur.
2- Yeni düzenlemeden özellikle belediyelerin olumsuz etkilenecekleri düşünülmektedir.
Zira belediyelerin kamu kurumları personelini geçici olarak görevlendirme olanakları bugün yayınlanmış olan Yönetmelik ile kısıtlanmış olmaktadır.
Bu değişiklikten sonra belediyeler sadece 5393 sayılı Belediye Kanununun 49 maddesinde öngörülen hallerde (belediyelerin birim müdürü ve üstü yönetici kadrolarında) başka kamu idarelerindeki personeli geçici görevlendirebileceklerdir.
Bundan böyle belediyelerde:
– Birim müdürü ve üstü yönetici kadroları dışındaki kadrolara geçici görevle kamu personeli ataması yapılamayacaktır.
– Göreve ilişkin kadro/pozisyonun bulunmadan geçici görevlendirme yapma olanağı kalmamıştır.
3-Ayrıca Yönetmeliğe aykırı olarak yapılmış görevlendirmelerin bir ay içinde sonlandırılması gerekmektedir.”

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.