Dolar 34,2358
Euro 37,0299
Altın 3.015,67
BİST 8.826,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 19°C

Sancaktepe Belediyesi’nin 2025 yılı mali bütçesi kabul edildi.

Sancaktepe Belediyesi’nin 2025 yılı mali bütçesi kabul edildi.
22 Ekim 2024 15:03
62

HABERMAX. Sancaktepe Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı üçüncü oturumu Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin başkanlığında gerçekleştirildi. Sancaktepe Belediyesi “2025-2029 Yılı Stratejik Planı” ile “2025 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı’nın görüşüldüğü toplantıda, 2025 yılı mali bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.


Sancaktepe Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı: Stratejik Plan ve Bütçe Görüşüldü

Sancaktepe Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının üçüncü oturumu, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, “2025-2029 Yılı Stratejik Planı” ve “2025 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı” ele alındı. 2025 yılı mali bütçesi, meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

 Başkan Yeğin’den Vatandaş Odaklı Yönetim Vurgusu

Toplantı öncesinde meclis üyelerine yönelik bir sunum yapan Başkan Yeğin, 2025-2029 Stratejik Planı’nın vatandaş odaklı yerel yönetim anlayışının yaygınlaşması ve birlikte yaşama kültürünün gelişimi açısından önemine vurgu yaptı. Yeğin, “Bu planı hazırlarken katılımcılık ve sahiplenmenin ulaşılabilir ve gerçekçi bir stratejik plan üzerindeki önemi ve rolünden yola çıktık” dedi.

Çalıştay ile Vatandaşın Görüşleri Alındı

Yeğin, “Artan nüfusumuz ile birlikte İstanbul’un cazibe merkezi haline gelen ilçemizde, komşularımızın görüş ve önerilerini dikkatle dinledik” diyerek, hazırlık sürecinde düzenlenen çalıştayın önemini belirtti. Sancaktepe’de yaşayan her vatandaşın, kültür, sanat, eğitim, sosyal yaşam, spor ve sağlık alanındaki hizmet politikalarının merkezinde olduğunu vurguladı. “Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu olumsuzluklara rağmen, mağdur bırakmamaya özen göstererek hizmet vermeye devam edeceğiz” ifadeleriyle vatandaşlara güvence verdi.

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm

Başkan Yeğin, sunumunda İstanbul’u bekleyen deprem gerçeği ve kentsel dönüşüm konularının önemine de dikkat çekti. “2025-2029 Stratejik Planı’nda, bu konularla ilgili atılacak adımları yerel ölçekte, bütünlükçü bir bakış açısıyla ele aldık” şeklinde konuştu. Bu yaklaşım, Sancaktepe’nin hem fiziki hem de sosyal altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Bütçe Görüşmeleri ve Oylama

Toplantı, Sancaktepe Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis üyeleri, 2025 yılı performans programı ve bütçe kalemlerini tek tek görüşerek oy verdiler. Üyeler, bütçeye dair görüş ve önerilerini de ifade etme fırsatı buldular. Toplantı sonunda, 8 milyar 6 milyon TL tutarındaki 2025 yılı mali bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gelecek Hedefleri

Sancaktepe Belediyesi, bu bütçe ile birlikte ilçede çeşitli sosyal hizmet projeleri, altyapı yatırımları ve kültürel etkinliklerin hayata geçirilmesini planlıyor. Başkan Yeğin, “Stratejik Planımızın ve bütçemizin hazırlanmasına katkı sağlayan bütün çalışma arkadaşlarıma, Meclis Üyelerimize ve kıymetli Sancaktepelilere teşekkür ediyorum” diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Bu etiketleri kullanarak haberi sosyal medyada veya diğer platformlarda paylaşabilirsin. Başka bir isteğin var mı?

Toplantı, Sancaktepe’nin geleceği için kritik bir adım olarak değerlendirilirken, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışının önemine bir kez daha vurgu yapılmış oldu.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.