Dolar 34,0495
Euro 38,0803
Altın 2.835,23
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Pençe Kilit Operasyonunda Şehitlerimiz Var: Irak’ın Kuzeyindeki Operasyonlarda 12 Terörist Etkisiz Hale Getirildi, 8 Askerimiz Yaralı

Pençe Kilit Operasyonunda Şehitlerimiz Var: Irak’ın Kuzeyindeki Operasyonlarda 12 Terörist Etkisiz Hale Getirildi, 8 Askerimiz Yaralı
12 Ocak 2024 22:06 | Son Güncellenme: 12 Ocak 2024 22:11
169

HABERMAX.Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Operasyonu’nda, Türk askerleri ile teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Maalesef, operasyon sırasında 5 kahraman askerimiz şehit olurken, 12 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar, bölgedeki terör unsurlarıyla mücadelede kararlılıkla sürdürülüyor.

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe Kilit Operasyonu’nda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları ile terör örgütü üyeleri arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. Son dakika bilgilerine göre, operasyonun devam ettiği bölgede 12 terörist etkisiz hale getirilirken, üzücü bir haber de şehit olan askerlerimizden geldi.

Operasyonun gerçekleştirildiği bölgede yaşanan çatışmalarda 5 kahraman askerimiz şehit olurken, 8 askerimiz de yaralandı. Yaralı askerler, derhal sağlık ekipleri tarafından müdahale edilmek üzere hastanelere sevk edildi.

Askerlerimizin şehit düştüğü bu zorlu operasyonda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadeledeki kararlılığı bir kez daha gözler önüne serildi. Operasyonun hedefi, bölgedeki terör unsurlarını tamamen ortadan kaldırmak ve bölge halkını terör tehdidinden korumak.

Bu acı haberle birlikte, Türk milleti bir kez daha şehitlerine olan derin üzüntüsünü yaşarken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadeledeki kararlı duruşuna destek mesajları da sosyal medya üzerinden paylaşılıyor. Operasyonun bölgedeki terör faaliyetlerini sonlandırmaya yönelik başarıyla devam etmesi ve yaralı askerlerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşması için dualar yapılıyor.ResimT.C. Millî Savunma Bakanlığı

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.
Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.