Dolar 32,5503
Euro 34,8831
Altın 2.447,49
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

PEAKUP, BT ALANINDA UZMANLAŞMIŞ KADROSUYLA NİTELİKLİ İSTİHDAM SAĞLIYOR

PEAKUP, BT ALANINDA UZMANLAŞMIŞ KADROSUYLA NİTELİKLİ İSTİHDAM SAĞLIYOR
4 Ağustos 2023 10:12
78

HABERMAX.Teknik alandaki özgeçmişlerin azlığı nedeniyle şirketler aradıkları BT çalışanını bulmakta zorlanıyor. PEAKUP, zahmetli ve maliyetli bir sürece dönüşen bu işe alımı kolaylaştırıyor. BT alanında uzmanlaşmış kadrosuyla alana özel danışmanlık hizmeti veriyor, en doğru BT çalışanının bulunmasını sağlıyor. 

Bilgi Teknolojileri alanında uzmanlaşmış nitelikli adayları bulmak ve ekibe dahil etmek, işe alım sürecindeki en büyük zorlukların başında geliyor.  İşe alım süreçlerinin uzaması, adayların ilgisini ve motivasyonunu azaltırken, en iyi adayların başka fırsatlar aramaya yönelmesine neden oluyor. Bu zorluğu aşabilmek için proaktif bir yaklaşım benimsemek ve esnek bir işe alım stratejisi oluşturmak büyük önem taşıyor.

İşe alımlarda uzmanlık farkı

Günümüzde birçok teknoloji şirketi, nitelikli ve verimli bir BT çalışanı bulabilmek için insan kaynakları birimlerinde ChatGPT gibi yapay zekâ programlarını kullanmaya yöneliyor. Yapay zekanın verimliliği artırırken maliyetleri düşürmek gibi avantajlarına karşın, sonuçları doğru şekilde anlamak ve yorumlamak için yine İK profesyonellerine görev düşüyor. İK uzmanlarının deneyimleri ve gözlem yetenekleri, doğru karar alma konusunda daha etkili oluyor.

BT alanına özel danışmanlık hizmeti

Türkiye’nin ilk bulut bilişim firması olan PEAKUP, işe alımlarda BT alanında uzmanlaşmış kadrosuyla aranan pozisyona uygun, alanına yönelik teknik mülakatlar yaparak en doğru adayı bulmayı sağlayan işe alım çözümü sunuyor. Aranan yetkinlikteki BT çalışanları, alanında profesyonel kişilerle hazırlanan en doğru mülakat sistemiyle yetenek havuzundaki adaylardan seçiliyor. İşten ayrılma veya benzeri risklere karşı güvence vererek, zaman ve bütçe kaybını en aza indirerek kadronuza en uygun profil yerleştiriliyor.

PEAKUP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Toprakçı, Türkiye’de, özellikle teknoloji şirketleri olmak üzere, teknolojiyle ilgili herhangi bir kuruluşun en büyük ihtiyaçlarından birinin, nitelikli ve verimli bir BT çalışanının istihdamı olduğunu belirterek, “Bugün iş dünyasında, teknik alandaki özgeçmişlerin azlığı nedeniyle aranılan BT çalışanını bulmak zahmetli ve maliyetli bir sürece dönüşmüş durumda. Şirketlerin en doğru profili bulmak amacıyla insan kaynaklarını otomatize etmeleri ve zaman kaybını en aza indirmek üzere BT alanına özel danışmanlık hizmeti almaları önemli. PEAKUP olarak, sektördeki geniş deneyim ve bilgi birikimimiz doğrultusunda en doğru adayın bulunmasını sağlayan bir işe alım çözümü sunuyoruz. Şirketlerin ihtiyacı olan BT çalışan profillerine ulaşmalarına ve ekiplerine dahil etmelerine destek oluyoruz. Böylece yanlış istihdamın önüne geçerken, zaman ve bütçe kaybını da azaltıyoruz” diye konuştu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.