Dolar 32,2474
Euro 34,6643
Altın 2.396,40
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Şafak Savcı: “Yılın ilk yarısında kira günü sayımız yüzde 50’den fazla arttı”

Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Şafak Savcı:  “Yılın ilk yarısında kira günü sayımız yüzde 50’den fazla arttı”
10 Temmuz 2023 18:48
108

HABERMAX.Ulaşım ihtiyacı için hızlı, güvenilir ve hijyenik çözüm olan araç kiralamaya talep yılın ilk yarısında artış gösterdi. Türkiye’nin yenilikçi araç kiralama markası Garenta’nın verilerine göre yılın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam kira günü sayısı yüzde 50’den fazla arttı.

Kısa dönem araç kiralama sektörüne olan talep geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da devam etti. Seyahatlerinde araç kiralamayı tercih edenler, bu yılın ilk yarısında artış gösterdi. Araç kiralama sektörünün yenilikçi markası Garenta’nın verilerine göre, yılın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam kira günü sayısında yüzde 50’den fazla artış sağlandı.

Covid-19 salgınının ardından güvenli, hijyenik ve hızlı bir çözüm olan araç kiralamaya talebin artığını belirten Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Şafak Savcı, “2020-2022 yılları evlere kapandığımız, hayatımızı izole geçirdiğimiz bir dönemdi. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinden itibaren hayat normale dönmeye başladı ve ulaşım ihtiyacı artarak devam etti. Bugün geldiğimiz noktada ise pandemi öncesi dönemden daha iyi bir noktaya ulaştığımızı söyleyebilirim. 2023’ün ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre sözleşme sayımızı yüzde 40, kira günü sayımızı ise yüzde 50’den fazla artırdık. Ayrıca, ortalama kira süremizde de yüzde 10 seviyesinde bir artış gözlemliyoruz. Bu da araç kiralayanların daha uzun süreli kiralama tercih ettiklerini gösteriyor” dedi.

2023 daha iyi bir yıl olacak 

Yılın ilk altı aylık döneminde sözleşme sayısını, kira gün sayısını ve ortalama kira süresini artırdıklarına değinen Savcı, “Şu anda talebin en yoğun olduğu dönemdeyiz. Diğer bir deyişle sezondayız. Eylül ayının sonuna kadar yüksek talebin devam edeceğini ve bu yılı geçtiğimiz yılın üzerinde kapatacağımızı öngörüyoruz. 39 ilde, 21’i havalimanı noktası olmak üzere 80’in üzerindeki ofisimizle müşterilerimize araç kiralama hizmeti veriyoruz. Resmî web sitemiz www.garenta.com.tr ve Garenta mobil uygulamamız üzerinden de araç kiralamak isteyenler hızlı ve kolay bir şekilde işlemlerini yapabiliyor” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.