Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Özyeğin Üniversitesi, THE Impact Ranking’te son 5 yıldır  Türkiye’nin En İyi Vakıf Üniversitesi 

Özyeğin Üniversitesi, THE Impact Ranking’te son 5 yıldır   Türkiye’nin En İyi Vakıf Üniversitesi 
6 Haziran 2023 10:46
90

HABERMAX.Özyeğin Üniversitesi, yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından her yıl gerçekleştirilen ve üniversitelerin sürdürülebilirlik çalışmalarının değerlendirildiği “THE Impact Ranking 2023” sıralamasında Türkiye’de en iyi vakıf üniversitesi olma başarısını gösterdi. 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen değerlendirmede, vakıf üniversiteleri arasında ilk sıradaki yerini koruyan Özyeğin Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda yürüttüğü yüksek etkili çalışmalarla dünya sıralamasında 301-400 bandındaki üniversiteler arasında yer aldı. 

Türkiye’nin girişimci ve yenilikçi araştırma üniversitesi Özyeğin Üniversitesi, yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yürütülen “THE Impact Ranking” 2023 sonuçlarına göre bir kez daha sürdürülebilirlik lideri olan üniversiteler arasında yer aldı. Özyeğin Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) doğrultusunda topluma ve doğaya sunduğu katkılarla, Türkiye’de en yüksek puanı alan Vakıf Üniversitesi oldu.

Türkiye’den genel sıralamaya giren 79 üniversite arasında 6. sırada yer alan Özyeğin Üniversitesi, SKA’lar bazında yapılan sıralamada, 3 hedef kapsamında dünyada ilk 200 üniversite arasında yer alma başarısı elde etti. Özyeğin Üniversitesi’nin ilk 200’de yer aldığı alanlar “Erişilebilir ve Temiz Enerji-SKA 7”, “Sorumlu Üretim ve Tüketim-SKA 12” ile “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar-SKA 16”; ilk 300’de yer aldığı alan ise “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme-SKA 8” oldu.

Özyeğin Üniversitesi 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen THE Impact Ranking’te ilk yıldan itibaren vakıf üniversiteleri arasındaki liderliğini sürdürerek, bu yıl da küresel genel sıralamada 1.591 üniversite arasında 301-400 bandındaki yerini korudu. Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk “Özyeğin Üniversitesi olarak Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı tüm eğitim, araştırma, topluma katkı ve kampüs faaliyetlerimizin merkezine aldık. Kampüsümüzün LEED sertifikalı binalarından Sıfır Atık politikamız gibi davranışlarımızı şekillendiren kampüs yaşam biçimimize, eğitimlerin içeriğinden bilimsel araştırma konularımıza kadar insana yakışır bir dünya için hem bireysel hem de kolektif bir dönüşümde aktif rol almayı önemsiyoruz. 2008 yılında ilk öğrencilerini alan ve genç bir vakıf üniversitesi olarak, sürdürülebilirlik konusunda bilgiyi üretmeyi, yaymayı, farkındalık yaratmayı, çok disiplinli ve disiplinler ötesi çalışmalara katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin akademik ve profesyonel yaşamlarını sürdürülebilirlik odağıyla tasarlamalarına olanak sunarken, bu alanda öncü proje ve girişimleri desteklemeyi, iş dünyasının ve toplumun sürdürülebilir yaklaşımları ve yenilikleri benimsemesine katkıda bulunmayı değerli buluyor ve bunun için çalışıyoruz.  Lisans ve lisansüstü öğrencilerimizle, akademisyenlerimizle, akademik programlarımızla, iş birliklerimizle, faaliyetlerimizin sosyal etkisi ile THE Impact gibi önemli ve değerli bir sıralamada başarısı ile öne çıkan bir üniversite olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Üniversite bu çalışmalarıyla THE Impact Ranking’in yanı sıra IU GreenMetric World University Ranking’de (IU Greenmetric Dünya Üniversiteler Sıralaması) de önemli başarılara imza attı. Özyeğin Üniversitesi, 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılı değerlendirmesinde de Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldı ve genel sıralamada ise 1050 üniversite arasında 94’üncü oldu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.