Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

TŞOF’ta Yolsuzluk Skandalı: İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu Dahil 11 Kişi Hakkında Dava Açıldı”

TŞOF’ta Yolsuzluk Skandalı: İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu Dahil 11 Kişi Hakkında Dava Açıldı”
12 Mart 2024 22:09 | Son Güncellenme: 12 Mart 2024 22:18
131

HABERMAX. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na (TŞOF) yönelik yürütülen soruşturmada ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları şok etkisi yarattı. Soruşturma kapsamında, kurum içinde yapılan usulsüzlükler sonucunda yaklaşık 105 milyon lira tutarında vurgun yapıldığı belirlendi. Bu yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu da dahil olmak üzere 11 kişi hakkında dava açıldı.Bir 1 kişi, araba ve yazı görseli olabilir
İstanbul Taksiciler Odası ve Şoförler Federasyonu’ndan Şiddetli Eleştiri: “Balık Baştan Kokar!”

İstanbul Taksiciler Odası ve Şoförler Federasyonu, seçim dönemlerinde siyasetçilerin ziyaret ettiği bir adres olmaları nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Oda yöneticileri, plaka sahiplerinin işlerini düzgün bir şekilde yapmalarını talep ederken, seçimlerdeki destek açıklamalarıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirme yaptı.

Yolsuzluk iddialarının merkezinde, Karayolları Trafik Kanunu’nun 131’inci maddesine göre ülke çapında araç plakalarının üretim, dağıtım, satış ve basımının Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun tekelinde olması bulunuyor. Kanuna göre, federasyon bu işlemlerden elde ettiği gelirin yüzde 60’ını İçişleri Bakanlığı Merkez Saymanlığı’na yatırmak zorunda. Ancak yapılan incelemelerde, TŞOF’un bakanlığa ödemesi gereken paranın daha azını ödemek için yasalara aykırı yöntemler kullandığı ortaya çıktı.

TŞOF’un, bakanlığa ödemesi gereken milyonlarca lirayı gizli gider olarak göstermek amacıyla usulsüz işlemler yaptığı belirtildi. Bu durum, kuruma karşı fon davalarının açılmasına neden oldu. Yapılan incelemeler sonucunda, federasyonun hesaplarında kayıtlı olmayan ve gizli gider olarak gösterilen tutarların yasalara uygun bir şekilde belirlenmesi ve bakanlığa ödenmesi gerektiği vurgulandı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında açılan dava, yolsuzluk iddialarının ciddiyetini gözler önüne serdi. Bu gelişmeler, Türkiye’nin kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve yolsuzlukla mücadele konusunda daha etkin önlemlerin alınması gerekliliği bir kez daha vurgulandı.

Odadan yapılan açıklamada, taksicilerin odalarını seçim dönemlerinde sık sık ziyaret eden siyasetçilere yönelik sert eleştirilerde bulunuldu. Bu eleştirilerin ardında, siyasetçilerin hangi adayı destekleyeceklerini belirleme sürecinde odanın ne kadar etkili olduğu ve hangi adayların tercih edildiği konuları da sorgulandı.

Açıklamada, plaka sahiplerinin işlerini düzgün bir şekilde yapmalarının önemine vurgu yapılarak, her seçim döneminde Taksiciler Odası‘nı ziyaret eden siyasetçilere dikkat çekildi. Siyasetçilerin bu ziyaretlerinin, hangi adaya destek vereceklerini belirleme sürecinde etkili bir rol oynadığı ve bu durumun eleştirilere neden olduğu belirtildi.

İstanbul Taksiciler Odası ve Şoförler Federasyonu yetkilileri, bu eleştirilere yanıt verirken, plaka sahiplerinin işlerini düzgün yapmaları gerektiğini ve her seçim döneminde Taksiciler Odası’nı ziyaret eden siyasetçilerin hangi adaya destek vereceklerini iyi düşünmeleri gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, odanın siyasi tercihlerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmayan yetkililer, taksicilerin işlerini düzgün bir şekilde yapmaları için ellerinden geleni yapacaklarını ve seçim dönemlerindeki ziyaretlerin sadece göstermelik olmaması gerektiğini vurguladılar.

Bu açıklamaların ardından, İstanbul’daki taksiciler ve plaka sahipleri arasında siyasetçilere yönelik bakış açısında değişikliklerin yaşanması bekleniyor. Siyasetçilerin, taksicilerin ve plaka sahiplerinin beklentilerini karşılamak için daha dikkatli adımlar atması gerekecek gibi görünüyor.Resim

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.