Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

MPLUS TÜRKİYE VAN OFİSİYLE BÖLGE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLAYACAK

MPLUS TÜRKİYE VAN OFİSİYLE BÖLGE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLAYACAK
23 Eylül 2023 09:09
130

HABERMAX.İletişim merkezi ve müşteri deneyimi sektörü, üst düzey teknolojiye sahip entegre çözümleriyle çok sayıda sektöre dinamizm kazandırırken, yarattığı istihdamla da Türkiye ekonomisine sağladığı katma değeri her geçen gün artırıyor. Avrupa’nın en hızlı büyüyen BPO, Teknoloji ve Danışmanlık şirketler grubu Mplus’ın en büyük üyesi olan Mplus Türkiye de insan kaynağı ve operasyon yatırımlarıyla bölgesel istihdam sağlama konusunda lokomotif bir rol üstleniyor. Mplus Türkiye; Van’da gerçekleştirdiği yeni lokasyon yatırımıyla ek istihdam yaratarak bölge kalkınmasındaki desteği arttırmayı hedefliyor.


Van’ın ekonomisine dinamizm kazandıracak

Sunduğu hizmet kalitesiyle Türkiye’yi bölgesel cazibe merkezi haline dönüştüren iletişim merkezi sektörü, yarattığı istihdamla da ekonominin lokomotifi olma konumunu güçlendirdi. Türkiye’nin en büyük dış kaynak sağlayıcı (BPO) şirketlerinden Mplus Türkiye de kurulduğu günden bu yana istikrarlı büyümesini sürdürürken yarattığı istihdamla da iş gücüne katılımı destekliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği İzmir lokasyonu yatırımıyla bölgesel istihdamı artırma hedefinde önemli bir mesafe alan Mplus Türkiye, Van’da kısa bir süre önce operasyonlarına başlayan ikinci lokasyonuyla bölge istihdamına sağladığı katkıyı arttırmayı hedefliyor.

İletişim merkezi sektörünün ürün ve teknoloji kadar insan kaynağına da yatırım yaparak Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağladığını vurgulayan Mplus Türkiye İnsan Kaynakları, Hizmet Kalitesi, İdari İşler ve Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Şanlıoğlu, “İletişim merkezi sektöründe teknoloji ve Ar-Ge yatırımları odağında öncü adımlar atan bir şirket olarak sürdürülebilir büyüme hedefimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ülkemizin istihdamı ve kalkınmasına destek olmayı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda geçtiğimiz yıl İzmir lokasyonumuzda operasyonlarımıza başlamıştık. Van’da yatırımımız sayesinde de iletişim merkezi sektöründe istihdamı arttırırken, bölge ekonomisine dinamizm kazandıracağız. İstihdam yaratmak sadece süreçteki aşamaların ilk adımı, işe alım sürecinden sonra da arkadaşlarımızın gelişimlerine katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Örnek vermek gerekirse kısa bir süre önce farklı çalışma gruplarını kapsayacak çalışan gelişim programlarımızın lansmanını yaptık. Birime ve pozisyona göre farklı içerikte eğitimlerle çalışanlarımızın gelişim yolculuklarına destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda geçtiğimiz yıl başlatmış olduğumuz, aramıza yeni katılan, terfi alan ve ihtiyacı olan tüm ekip arkadaşlarımızın dahil olabildiği mentorluk programımızın kapsama alanını genişletmiş bulunuyoruz. Tüm bu geliştirmelerimizdeki temel amaç, Mplus Türkiye çalışanlarına eşsiz bir çalışan deneyimi sunarken, kariyerlerinde hedefledikleri noktalara gelmelerinde destek olmak” dedi.

“Evden çalışma modelimizi 2024 yılında daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz”

Şanlıoğlu, 2023 istihdam hedefleri hakkında şu açıklamada bulundu: “Çoğunluğu evlerinden çalışmakta olan, 8.000’in üzerinde kişiye istihdam sağlıyoruz. Hedefimiz bu sayıyı yakın gelecekte 9.000 seviyelerine çıkarmak. Uzaktan çalışma konusunda trendleri takip ederek çalışma modelimizin sürdürülebilirliğini korumayı önceliklendiriyoruz. Dijitalleşme çalışmalarımızın önemli bir ayağını çalışanlarımıza yönelik geliştirdiğimiz projeler oluşturuyor. Özellikle evden çalışanların bağlılığını artırmayı hedeflediğimiz Mplus Life projemizi bu yıl devreye almayı, değişen çalışma ortamlarına yönelik geliştirdiğimiz öncü projelerimizin ilk denemelerini Türkiye’de yapmayı planlıyoruz. Bu kapsamda e-learning platformumuzu yeniliyor, çalışan ve müşteri deneyimi teknolojilerimizi eş zamanlı olarak iyileştiriyoruz.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.