Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 29°C

Manevi Tazminat Davası: Ahmet Davutoğlu’nun Ümit Özdağ İthamları ve Mahkeme Kararı”

Manevi Tazminat Davası: Ahmet Davutoğlu’nun Ümit Özdağ İthamları ve Mahkeme Kararı”
24 Mayıs 2024 00:18 | Son Güncellenme: 24 Mayıs 2024 00:19
130

HABERMAX. Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevdagül Tunçer, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’a yönelik sarfettiği “MOSSAD ajanı” ifadeleri üzerine açılan manevi tazminat davasının sonuçlanmasının ardından basın açıklaması yaptı.

Av. Sevdagül Tunçer: Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 11 Ekim 2023 tarihinde grup toplantısında yaptığı konuşmada Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’a yönelik olarak sarfettiği “MOSSAD’dan eğitim almış, MOSSAD’la ilişkileri olduğunu ifade eden provokatör” ifadeleri sebebiyle manevi tazminat davası açmıştık. Davanın görülen ilk duruşmasında Ahmet Davutoğlu vekili aracılığıyla bu ifadelerde Genel Başkanımızı kastetmediğini beyan etmişti. Bugün davanın ikinci duruşması görüldü ve dosya karara çıktı. Mahkeme, Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın tazminat talebini reddetti. Ahmet Davutoğlu vekili aracılığıyla yaptığı savunmada ısrarla Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı kastetmediğini, konuşmasında isim vermediğini söyledi. Biz, onun bilgi belge varsa elinde sunmasını, bu iddiaları ispat etmesini bekledik ancak iddiaları ispat edilmedi, mesnetsiz olduğu ortaya çıkmış oldu.

Bununla birlikte akıl almaz bir savunma daha vardı. Davalı taraf, birisine ajan demenin suç olmadığı, MOSSAD ajanı demenin suç olmadığı, MOSSAD ajanı olmanın ya da MİT ajanı olmanın olağan bir şey olduğu ve bunun ayrıcalıklı bir durum olduğunu ve hatta kendisine de MOSSAD ajanı denilebileceğini, bunda hiçbir sakınca olmadığını beyan etti. Bu ifadelere karşı yorumu sizlere bırakıyorum. Bağımsız yargının işlediği bir ülkede birisine mesnetsiz bir şekilde iftira atarak MOSSAD ajanı derseniz ceza alabilir ve tazminat ödemeye mahkum edilebilirsiniz. Ben, kimseye bu şekilde asılsız ithamlarda bulunmasını tavsiye etmem.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.