Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Selçuk Türkoğlu’ndan Bursa’ya “Yaşanabilir Bursa” Vaadi!

Selçuk Türkoğlu’ndan Bursa’ya “Yaşanabilir Bursa” Vaadi!
6 Mart 2024 23:58
84

HABERMAX. İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, “Yaşanabilir Bursa” projesini açıkladı. 2050 yılı için 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı hazırlamayı ve Bursa’yı imar ve ihya etmeyi hedefleyen proje, yeşil, yaşanabilir, katılımcı ve akıllı bir Bursa vadediyor.image.png

Projenin Temel Prensipleri:
  • Yeşil: Şehrin yeşil alanlarını artırmak ve korumak.
  • Yaşanabilir: Şehri daha yaşanabilir hale getirmek için altyapıyı ve ulaşımı geliştirmek.
  • Katılımcı: Vatandaşları şehri yönetmeye dahil etmek.
  • Akıllı: Teknolojiyi kullanarak şehri daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmek.

Projenin Ana Hatları:

  • Kentsel Dönüşüm: Rant odaklı değil, kentsel ihtiyaçlara uygun dönüşüm, riskli alanlara öncelik, kent siluetini koruma, bilimsel kriterlere dayalı dönüşüm, dar gelirli vatandaşlara kira desteği.
  • Ulaşım: 7/24 toplu taşıma, derin metro sistemi, yeni hafif raylı sistemler, Acemler ve Mudanya Yolu Kavşaklarının çözümü, alternatif ana arterler, her mahalleye otopark, teknolojik tabela devrimi.
  • Meydanlar: Atatürk Kent ve Kültür Meydanı’nın yapımı, Zeki Müren Sanat Merkezi’nin yapımı.
  • Sosyal Hizmetler: 65 yaş üstü dar gelirli vatandaşlara kamp imkanı.
  • Eğitim: Kırsalda karşılığı olan meslek liseleri, öğrencilere ücretsiz ulaşım, Staj Koordinasyon Merkezi, ücretsiz kurs merkezleri, 8. ve 12. sınıf öğrencilerine 2.000 TL yardımcı kaynak çeki, dezavantajlı öğrencilere 5.000 TL nakdi yardım, yurt seferberliği.
  • Madde Bağımlılığı ile Mücadele: Madde bağımlılığına karşı eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları, tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin sayısını artırmak.
  • Tarım: Tarım A.Ş.’yi daha etkin hale getirmek, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, çiftçilere sera yatırımı, üreticiye alım garantisi, atıl arazilerin tarıma kazandırılması.
  • Göç: Tersine göçe teşvik, yöre mimarisini desteklemek, göçmenlerin gettolaşmasını önlemek.
  • Ekonomi: Yerli iş gücüne öncelik, Bursa Markaları Enstitüsü’nün kurulması, kestane üretimini teşvik etmek.
  • Şeffaflık: Tüm planlar ve projeler şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanacak.

Selçuk Türkoğlu: “Yaşanabilir Bursa” projemizle Bursa’yı 2050 yılına hazır hale getireceğiz. Daha yeşil, daha yaşanabilir, daha katılımcı ve daha akıllı bir Bursa için var gücümüzle çalışacağız.”

Detaylı bilgi için: https://twitter.com/YS_Turkoglu/status/1765330947719737713

image.png

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.