Dolar 32,3995
Euro 34,6593
Altın 2.393,07
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

KÜRESEL DÜŞÜN YEREL HAREKET ET!

KÜRESEL DÜŞÜN YEREL HAREKET ET!
9 Eylül 2023 15:01 | Son Güncellenme: 9 Eylül 2023 20:15
87

HABERMAX. Kalkınma Atölyesi Kooperatifi koordinasyonunda ve Etki Çemberleri Vakfı işbirliğiyle CerModern’de düzenlenen etkinlikte pek çok uzman isim konuşmalarıyla küresel çevre sorunlarına yeni bakış açıları getirirken, SGP fonuyla küresel sorunlara yerelde çözüm arayan yerel çözümlerle katkı sağlayan onlarca yerel inisiyatif de tamamladıkları projelerle yer alacak. Etkinliğin bir özelliği de etkinlik boyunca tek kullanımlık plastiklere yer verilmemiş olması.

SGP Projeler Buluşması’nı 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebilecek ve herkese açık olacak.

SGP; ‘’küresel düşün yerel hareket et’’ sloganıyla sürdürülebilir kalkınmayı sivil toplum önderliğindeki projeler yoluyla destekleyen bir hibe programı. Biyoçeşitliliğin korunması, iklim değişikliğiyle mücadele ve arazi bozunumunu engelleme odak alanlarında geliştirilen ve insanların doğa dostu çevreyi koruyan veya yaratıcı önerilerle eski haline getiren projelere mali ve teknik destek sağlıyor. SGP sosyal kapsayıcılığı tüm boyutlarıyla hedef edinen, toplulukların kendi çözümlerini bulma, işbirlikleri geliştirme, sürdürülebilir uygulamaları hayata geçirme ve iyi örnekleri yaygınlaştırma hedefi ile insan yerleşmeleri doğal yaşam arasındaki hassas dengeyi korumasına odaklanıyor.

Etkinlikte, SGP fonuyla küresel sorunlara yerel çözümlerle katkı sağlayan sayıları 400’e yaklaşan projeler arasından güncel birkaç çalışma tamamladıkları projeleriyle fuarda yer alacak. Etkinlikte ayrıca, GEF SGP Ulusal Koordinatörü Gökmen Argun, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Prof. Dr. Osman Balaban, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Vesile Şentürk Cankorur, Küresel Denge Derneği’nden Dr. Nuran Talu, Gazi Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Prof. Dr. Nilgün Görer Tamer, Etki Çemberleri Vakfı’ndan Aylin Gezgüç, Sualtı Araştırmaları Derneği’nden Cem Orkun Kıraç, Doğa Araştırmaları Derneği’nden Doç. Dr. Okan Arıhan küresel çevre sorunlarına yeni bakış açıları kazandıracak deneyimlerini ve uzmanlıklarını paylaştıkları konuşmalar gerçekleştirecek.

Etki Çemberleri Vakfı, GEF SGP ile Kaş’ta bulunan RAW Foundation ile gerçekleştirdiği Plastiksiz İşletmeler ile Etki Pozitif Dönüşüm: Kaş ve Gökçeada Projesi neden edindiği bilgi, deneyim, tek kullanımlık plastiğe alternatif ürünler ve yeşil tedarikçiler listesini bu etkinliğin tasarımına aktarıyor.

GEF SGP Ulusal Koordinatörü Gökmen Argun, SGP’nin en büyük kazanımının sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek bir ‘aile’ olmalarını, daha önce böyle bir mücadeleye dahil olmayan bireylerin/toplulukların bu aile desteğiyle çabalama cesareti kazandığını belirtmektedir. Gökmen Argun, bu nedenle devam eden sorunlu süreçlerin, yeniden tasarlanması gereken doğru bildiğimiz yanlışların sivil alandaki çabalarla düzeleceğine inanıyor, bu çabayı devam ettiriyoruz diyerek, SGP’nin 30. yılındaki bu etkinliğe herkesi davet ediyor.

Farklı yerel inisiyatiflerle toplumun geri kalanını bir araya getirerek birlikte yeni çözüm yolları üzerine düşünmelerini, oluşturdukları kamu diyaloğunu yaygınlaştırmayı amaçlayan etkinlik, Kalkınma Atölyesi Kooperatifi’nin kırsal ve kentsel kalkınma alanındaki yirmi yılı aşkın deneyimleri doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

GEF Küçük Destekler Programı Projeler Buluşması 2023 Program Akışı

10:00:Açılış

11:00 – 11:30: Gökmen Argun GEF SGP Ulusal Koordinatörü

11:30 – 12:00: Prof. Dr. Osman Balaban – Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

12:00 – 12:30: Prof. Dr. Vesile Şentürk Cankorur – Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesi

12:30 – 13:00: Dr. Nuran Talu – Küresel Denge Derneği

15:00 – 17:00: Güçlü Topluluklar İyi Hikayeler

Prof. Dr. Nilgün Görer Tamer – Gazi Üniversitesi Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
Aylin Gezgüç – Etki Çemberleri Vakfı
Cem Orkun Kıraç – Sualtı Araştırmaları Derneği
Doç. Dr. Okan Arıhan – Doğa Araştırmaları Derneği

Etkinlikte Stant Açacak Çevre Odaklı İnisiyatifler

Dünya Yaşasın Derneği
Ata Tohum Takas Derneği
Sualtı Araştırmaları Derneği
S.S. Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği
Yaşam için Toprak Derneği
Doğal Denge Derneği
Tohum Eğitim Kültür ve Doğa Derneği
Van ÇEVDER (çevre tarihi eserleri koruma ve geliştirme derneği)
Doğa Araştırmaları Derneği
Kent Lab
Eşpedal Derneği
Etki Çemberleri Vakfı
Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği
OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi Derneği
Doğa ve Sürdürülebilirlik Derneği
Doğu Akdeniz Araştırma Derneği
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Derneği
Çanakkale Sualtı Spor Kulübü Derneği
Türetim Ekonomisi Derneği
Türkiye Ormancılar Derneği
Bisiklet Kooperatifi
S.S. Güneşköy Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi
Nallıhan Kooperatifi

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.