Dolar 32,5974
Euro 34,7498
Altın 2.498,51
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

KEMAL KILIÇDAROĞLU: “YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞI BAŞLATIYORUZ”

KEMAL KILIÇDAROĞLU: “YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞI BAŞLATIYORUZ”
26 Ekim 2019 21:07
573
AHA.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemerburgaz Kent Ormanı’nı İstanbulluların kullanımına açtıktan sonra, Kartal Belediyesi’nin yaptırdığı, Komşuluk ve Dayanışma Meydanı’nın açılış törenine katılmak için Kartal’a geldi. Büyük bir coşkuyla karşılanan ikiliye, meydanı dolduran vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, “Yeni bir siyaset anlayışını başlatıyoruz. Yeni bir siyaset, yeni bir anlayış. Halka saygılı, hesap veren, hesap verirken de verdiği hesap dolayısıyla onur duyan, halkına güvenen yeni bir anlayış. Kavgadan uzak, beraber yaşamayı ilke edinen bir anlayış. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen, inancı ne olursa olsun, kültürü ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun herkesi kucaklamak bizim temel görevimizdir. Bizim yeni anlayışımız budur” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kemerburgaz Kent Ormanı’nı sabah saatlerinde İstanbulluların kullanımına açtıktan sonra, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in ev sahipliğini yaptığı, Komşuluk ve Dayanışma Meydanı’nın açılışını yapmak üzere Kartal’a geçti. Güneşli sonbahar gününde adeta bayram havasına dönen açılış, birbirinden renkli gösterilere sahne oldu.

Cevizli, Orhantepe, Atalar ve Esentepe Mahallesi olmak üzere, toplam 4 mahallenin ihtiyacına cevap vermesi amacıyla projelendirilen “Komşuluk ve Dayanışma Meydanı”nın ilk etabının açılış töreninde, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri de hazır bulundu.

KILIÇDAROĞLU: “YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞI BAŞLATIYORUZ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törendeki konuşmasına, belediye başkanlarına söylediği bir sözü hatırlatarak başladı. “Belediye başkanlarımıza, hiç ayrım yapmadan, herkese eşit davranacaksınız” dediğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Kendi paranızı harcamıyorsunuz. Harcadığınız para milletin ödediği para. Dolayısıyla, harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Bunu anlatmamın sebebi; yeni bir siyaset anlayışını başlatıyoruz. Yeni bir siyaset, yeni bir anlayış. Halka saygılı, hesap veren, hesap verirken de verdiği hesap dolayısıyla onur duyan, halkına güvenen yeni bir anlayış. Kavgadan uzak, beraber yaşamayı ilke edinen bir anlayış. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen, inancı ne olursa olsun, kültürü ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, herkesi kucaklamak bizim temel görevimizdir. Bizim yeni anlayışımız budur.”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in kendisine, parkın yapıldığı yerle ilgili, “Başkanım, en az oy aldığımız yere parkı yaptık” dediğini belirten Kılıçdaroğlu, “İyi yapmışsın, iyi ki ilk parkı orada açmışsın, dedim. Çünkü, herkes bilmeli ve görmeli ki; hiç kimseyi ötekileştirmiyoruz” dedi.

-SİYASET, HİZMET ETME SANATIDIR-

“Her vatandaşın benim başımın üzerinde yeri var” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Kimseye kin, öfke duymuyoruz. Kin ve öfkeyle siyasetin yapılmadığını biliyoruz. Siyaset, vatandaşa hizmet etme sanatıdır. Yani, biz size hizmet edip, sorunlarınıza eğildiğimiz sürece görevimizi yerine getirmiş oluruz. Dolayısıyla, kentlerde huzur içinde yaşamanız çok ama çok önemlidir.”

Meydanların, şehirler için çok önemli olduğunu ve kentlinin de enerjisini buralarda boşalttığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Meydanlarda toplanır, meydanlarda eğlenirler. Her yaştan insanlar meydanlara gelir. Bundan dolayı meydanlar, şehrin vazgeçilmez kültüründen birisidir. Bu bağlamda, belediye başkanımızın burayı sizlere kazandırması güzel bir olaydır” diye konuştu.

-ENERJİMİZ BAZILARINI ÇARPABİLİR-
Başkan İmamoğlu ile sabah saatlerinde Kemerburgaz Kent Ormanı’nın açılışını da yaptıklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
“1 milyon 600 bin metre karelik  bir orman, İstanbulluların hizmetine açıldı. Baktığımda orada herkesin mutlu olduğunu, herkesin gülümsediğini gördüm. Nereye baksa ağaç var, güzellik ve gülümseyen insan var. Biz gülümseyen insanların sayısını arttırdığımız sürece kentlere mutluluğu getirmiş oluruz. Belediye başkanlarımızın görevi de gülümseyen insanların sayısını arttırmak. Onlar bunun için çaba harcıyor. İki belediye başkanımız da genç. Gençlerin enerjisi, birikimi var. Başkanımız, ‘elektriğimizi var, güçlü bir elektriğimiz var’ dedi. O enerji bazılarını gayet iyi çarpabilir, onu iyi biliyorum. Ama hiç önemli değil. Önümüze hangi engelleri çıkarırlarsa çıkarsınlar, hiç kimse endişe etmesin. Aklımızla birikimimizle bütün engelleri aşacağız.”

İMAMOĞLU: “ENERJİMİZ YÜKSEK!”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, birlikte daha çok güzel işlere imza atacaklarını belirterek, “Enerjimiz yüksek. Bir de gençliğimiz var. Ama daha önemlisi, bizimle omuz omuza bu süreçte, bize katkı sunacak 16 milyon hemşerimiz var” dedi.

-PARTİZANLIĞI BİTİRECEĞİZ DEDİK-
Öncelikleri tespit ederek, ayrım yapmaksızın tüm ilçelere hizmet götüreceklerini ifade eden İmamoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kartal Belediye Başkanımız Gökhan Yüksel, her anımızda birbirimizle paylaştığımız, en doğru şekilde nasıl yaparız, diye konuştuğumuz arkadaşlarımızdan birisi. İstanbul’un 39 belediye başkanı da bizim belediye başkanımız. Hepsiyle omuz omuza çalışacağız. Bazı hususlar artık bitmeli. Biz genel başkanımızla da bütün siyasi yol arkadaşlarımızla da konuşarak her yerde şunu söyledik; partizanlığı bitireceğiz, dedik. Hizmetin önünde bir takım siyasi kavramlar veya saplantılar asla vatandaşımızla buluşmamıza engel olmayacak. Vatandaşımızla beraber bu şehre hizmet üretirken herkese eşit davranacağız. Bu eşitliği, 39 ilçemize yayacağız. Herkesle birlikte çalışacağız.”
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile bugün açtıkları Kemerburgaz Kent Ormanı’nda, herkesin yüzünün güldüğünü belirten İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

-İNSANLARIN YÜZÜ ASIKSA, ŞEHİRDE BİR SORUN VAR DEMEKTİR-
“İstanbul’da insanı önceleyen işler yapacağımızı söyledik. Genel başkanımız bizi onurlandırdı ve bugün İstanbul’da 1 milyon 600 bin metrekarelik bir ormanın halka açılmasını sağladık. Ormanı halka açarken insanların mutlulukları yüzlerinden görünüyordu. Genel başkanımızın ifadesiyle, herkesin yüzü gülüyordu. İnsanlara boşluklar, ağaçlar, meydanlar, yeşil alanlar, güzel ortamlar güzel yaşamlar sunduğunuzda herkesin yüzü güler. İnanın bu şehirde huzursuzluk, bazen insanların yüzü asık ve bir takım umutsuzluklar varsa, şehirciliğimizde sorun var demektir. Biz bunu gidereceğiz. Sizlerin önceliği olan hizmetleri sizinle buluşturacağız.”

-16 MİLYON İSTANBULLU İÇİN İSTİYORUZ-
Haydarpaşa ve Sirkeci gar ihalesinden, İBB’nin elenmesine tepkisini sürdüren İmamoğlu, “Oğluma, kızıma ya da damadıma da istemiyorum. Biz bunu 16 milyon insana istiyoruz” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu şöyle devam etti:
“Halka ait olan her yeri halka açmalısınız. Belediye başkanımız çok güzel bir şeye temas etti. Bu güzel alanı kartal halkına emanet eden kıymetli eli öpülesi bir hanımefendiye teşekkür etti. Çünkü, o hanımefendiye burayı  meydan, park ve kültür merkezi  olması için bağışlamış. Belediye başkanımız da gereğini yaptı. Buraya başka bir bina dikmedi. Halkın talebini gözeterek, vatandaşın da devletine güvenerek emanet ettiği varlığın gereğini yaptı. Biz de tam da onun için Haydarpaşa’yı ve Sirkeci’yi İstanbul için istiyoruz. Benim bu günlerde anlattığım hususun şahsi bir talebi yok. Oğluma, kızıma ya da damadıma da istemiyorum. Biz bunu 16 milyon insana istiyoruz. Sonuna kadar da bu talebimizi yineleyeceğiz. Yanlış yola çıkılmıştır bu yanlış yoldan dönmeleri için burada uyarımı bir kez daha yineliyorum. Bir kez daha sayın bakanın yanlışından geri dönerek, süreci düzeltmesini umuyorum.”

-PARTİ GENEL BAŞKANLARINDAN KATKI SUNMALARINI BEKLİYORUM-
Parti genel başkanlarından da bu süreçte destek beklediğini vurgulayan İmamoğlu, “Başta Genel Başkanım olmak üzere, bütün siyasi parti genel başkanlarından -ki Sayın Meral Akşener ve tüm siyasi parti başkanlarından da- bu sürecin düzelmesi için gösterecekleri çaba ile aslında var olan bu tür yerlerin kişiye,  yandaşa değil de topluma servis edilmesi yönünde bir geleneğin tekrar hayata geçirilmesi için küçük gibi görünen; ama çok büyük olan meseleye katkı sunmalarını bekliyorum. Umut ediyorum ki; halka ait olan bu güzel kentin yine halka en adil şekilde hizmet ve birçok faydayı üreterek dağıtması yönündeki sözü size veriyorum. Bu güzel dostluk ve dayanışma meydanımızın Kartal’ımıza ve İstanbul’a hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Başkan İmamoğlu konuşmasını, “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Demokrasi diyorum!” diyerek bitirdi.

YÜKSEL: “GELİN BU MEYDANI VE BU MEYDANA ÇIKAN TÜM YOLLARI HUZURLA DONATALIM”
Törende ev sahibi olarak konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yoğun bir çalışmanın ardından ilk etabın tamamlanarak hizmete açıldığını söyledi. “Vermiş olduğumuz emeklerin meyvelerini kısa zamanda topluyor olmanın mutluluğunu komşularımızla birlikte yaşıyoruz” diyen Yüksel şunları dedi:

“Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek yeni projelerin bir an önce hayat bulması için çalışmalarımız devam ediyor. Kartal’a artı değer katacak yeni projeler de yakın zamanda Kartallı komşularımıza hizmet verecek.”

Mevlânâ’nın “Dostlarınızı sıkça ziyaret ediniz. Çünkü üzerinde yürünmeyen yollar, diken ve çalılarla kaplanır” sözüne atıf yapan Yüksel “Gelin bu meydanı ve bu meydana çıkan tüm yolları huzurla donatalım. Bundan sonra Kartal’da iyiliklerin ilk adımını bu meydandan atacağız. Bu meydandan İstanbul’a iyiliği yayacağız. Bu meydan dayanışma ruhumuzun, omuz omuza verişimizin, birlik ve beraberlik duygularımızın parladığı bir meydan olacak. Sosyal projelerimizin, toplumsal etkinliklerimizin merkezi bu meydan olacak” diye konuştu.

Yüksel, konuşmasını söyle tamamladı:
“Bu güzel eserin 5 ay gibi kısa bir sürede hizmete açılması için gece gündüz çalışan başkan  yardımcılarıma, müdürlerime, belediye çalışanlarıma, emeğiyle ter döken tüm işçi kardeşlerime, hizmet sürecimize varlığı ve tecrübeleriyle güç veren, ortak çabaya olan inancıyla bizi hep destekleyen 16 milyon İstanbullunun Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na, gençliğin siyasette önünü açan, gençlere inanan, güvenen şahsıma siz komşularım için çalışma, hizmet etme fırsatını tanıyan mücadelesiyle bize hep ilham veren çok kıymetli Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yürekten teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardında, protokol sahnede Komşuluk ve Dayanışma Meydanı’nın açılış kurdelesini kesti.

-AÇILIŞ BÜYÜK GÖSTERİLERE SAHNE OLDU-
Açılıştan önce, Karadeniz müziğinin sevilen sesi Hülya Polat konser verdi. Birbirinden renkli etkinliklerin yaşandığı büyük açılışta; sokak oyunları, çocuk tiyatroları, yetişkin atölyeleri, çocuk atölyeleri, bahçe satrancı, pandomim, illüzyon gösterisi, halk oyunları ve sinema gösterimleri yer aldı. Güneşli sonbahar gününde İstanbullular, doyasıya zaman geçirdi.

-KARTAL’A DEĞER KATACAK PROJE-

Komşuluk ve Dayanışma Meydanı projesi, toplamda 11 bin metre kare alanı kapsıyor. 5 bin metrekarelik yeşil alana sahip. Yaklaşık 400 metrekarelik bir alanda yer alan süs havuzu ise granit kaplama ve ebatlı kayrak taşından oluşuyor. Komşuluk ve Dayanışma Meydanı’nda 800 metrekarelik ahşap zeminli bir amfinin yanı sıra 2 bin metrekarelik çatı bahçesi, ahşap oturma duvarları, dinlenme alanları ve kent mobilyaları da bulunuyor. Yaklaşık 500 metrekarelik bir alanı kaplayan 2 çocuk oyun alanında; temalı oyun grubu, çift ahşap tahterevalli, figürlü ahşap zıp zıp ve ahşap gondol salıncak yer alıyor. Projenin ilk aşaması olan “meydan ve park” kısmı tamamlanırken, ikinci aşaması olan “kültür merkezi ve yüzme havuzu” kısmında ise çalışmalar haftanın 7 günü devam ediyor. Proje tamamen bittiğinde, ilk aşamada yer alan yeşil alanlar ve meydana; yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı salonlar, sergi ve fuaye alanları, kütüphane, kafeterya, revir, kurs birimleri, spor salonu, otoparklar, tuvaletler ve teras da eklenmiş olacak.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.