Dolar 32,2717
Euro 34,9810
Altın 2.460,84
BİST 10.179,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Kayseri Gastronomide Unesco Yolunda

Kayseri Gastronomide Unesco Yolunda
19 Şubat 2020 09:14 | Son Güncellenme: 19 Şubat 2020 09:15
416
AHA.UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’nda Kayseri’nin de yer almasına yönelik Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a bir sunum gerçekleştirildi.
Kayseri Gastronomide Unesco Yolunda
UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’nda Kayseri’nin de yer almasına yönelik Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, Kayseri’nin gastronomi alanında bu ağda yer alabileceği vurgulandı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’yi her yönüyle turizm şehri yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda gastronomi üzerinde de hassasiyetle duran Başkan Memduh Büyükkılıç’a, gastronomide UNESCO’nun ağına dahil olunması yönünde bir sunum yapıldı.
Namık Kemal Döleneken tarafından yapılan sunumda Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO)’nun Yaratıcı Şehirler Ağı bulunduğu ve bu ağda 85 ülkeden 246 şehrin yer aldığı belirtildi. Yaratıcı Şehirler Ağı’nda 7 kategori bulunduğunu ve bu kategorilerden birisinin de gastronomi olduğunu ifade eden Namık Kemal Döleneken, “Dünyada 23 ülkeden 36 gastronomi şehri bu kategoride yer alıyor. Kayseri de birbirinden özel ve güzel lezzetleriyle bu kategori ile yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alabilir. UNESCO bu ağda yer alan şehirlere bir unvan verirken sorumluluk da vererek denetim ve raporlama ile takip ediyor” dedi. 
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.