Dolar 32,3975
Euro 34,5628
Altın 2.381,18
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

AKP’lilerden TKP müşahitlerini engelleme girişimi

AKP’lilerden TKP müşahitlerini engelleme girişimi
28 Mayıs 2023 20:32 | Son Güncellenme: 28 Mayıs 2023 20:34
111

HABERMAX.Cumhurbaşkanlığı seçiminin bugün gerçekleşen ikinci turunda ülkenin dört bir yanından usulsüz oy kullanımına ilişkin haberler gelmeye devam ediyor. İstanbul Ümraniye Kazım Karabekir Ortaokulu’nda Türkiye Komünist Partisi’nin müşahitlerine yönelik AKP’lilerin hukuksuz engelleme girişimi TKP’nin avukatları ve görevli ekipleri tarafından püskürtüldü. Paylaşılan görüntülerde AKP’lilerin, TKP’li müşahitlerin okulda bulunamayacağını söylediği ve TKP’lilerin üzerine yürüdüğü görülüyor.

Bununla birlikte pek çok noktada yine görev kağıdı olmayan polis ve bekçilerin oy kullanmaya çalıştığı tespit ediliyor.

Karşılaşılan bir diğer usulsüzlük ise kapalı adresle seçmen listelerine eklendiği söylenen kişiler. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam, “İstanbul’daki birçok ilçeden listelere kapalı adresle seçmen eklendiği bilgilerini alıyoruz. Mahalle sakinleri de tanımadıkları isimlerin kendi listelerine eklendiğini söylüyor. İşte bir örnek: Aynı evde oturan aynı isimli 3 kişi. Bu kadar utanmazlık olmaz!” ifadelerini kullandı.

TKP’li sandık görevlilerinin çok sayıda usulsüzlüğe müdahale ettiğini ve birçok yerde engellemelerle karşılaştığını söyleyen Senem Doruk İnam İstanbul’da karşılaştıkları tabloyu şöyle aktardı:

“İstanbul’da oy kullanma işlemleri devam ediyor. Parti üye, gönüllü ve dostlarımızla sabah saatlerinden itibaren müşahitlerimiz okullarda görev yerlerindeler. Ve yine pek çok yerde AKP’lilerin aleni usulsüzlüklerine müdahale ediyoruz. Çoğunlukla sandık bölgesinde hakimiyet kurmaya çalışan, okulların sahibi gibi davranmaya kalkan AKP görevlileriyle karşı karşıyayız. Sabah saatlerinden itibaren okullara yığınak yapmaya çalıştılar. Diğer parti müşahitlerini engellemeye çalıştıkları pek çok olay oldu. Özellikle TKP müşahitlerinin okuldan uzaklaştırmaya çalıştıkları, kimi zaman zorbalığa varan örneklerle karşılaştık. Hepsinde yanıtlarını aldılar. Tüm müşahitlerimiz görev bölgelerinde oyları korumaya devam ediyor.

Bunun yanında önceki seçimlerde olduğu gibi kolluk güçlerinin görev kâğıdı olmadan oy kullanmaya çalıştıklarını tespit ettik. Pek çok noktada parti müşahitlerimiz sandık kuruluna itiraz ederek, görev kağıdı olmayan polislerin oy kullanmasını engelledi. Kimi yerlerde Erdoğan’a açık oy kullanma girişimlerine, kimi yerde AKP logolu promosyon malzemelerine müdahale ediyoruz.

Sandıklar açıldığında, oylar sayılırken ve birleştirme merkezlerinde de parti görevlilerimiz olacak. Tek bir oyun çalınmasına izin vermeyeceğiz.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.